Pályázati felhívás TÁVSZEM - iPhon 7 telelfon tesztkészülék igényléséhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Távoli segítségnyújtás látássérült emberek számára

"TÁVSZEM" projekt tesztelésében való részvételi lehetőségekről
 
A pályázatot meghosszabbítottuk:
Az pályázat új beadási határideje: 2019. július 22.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, (továbbiakban MVGYOSZ) 2018. 01. 01.- én megkezdte a látássérült embereket segítő infokommunikációs alapú szolgáltatásának kialakítását.



A projekt célja, hogy a vak és gyengénlátó emberek akadálymentesen használható mobil eszközök segítségével az ország minden pontján azonos eséllyel jussanak magas színvonalú, internet alapú segítő szolgáltatáshoz.

Ehhez az MVGYOSZ operátorai az év minden napján és a nap 24 órájában díjmentesen nyújtják szolgáltatásaikat.

A szolgáltatás folyamatos fejlesztés alatt áll. Az alkalmazás  és a szolgáltatás IOS és android operációs rendszert futtató készülékeken egyaránt elérhető lesz. Várható indulás július – augusztus folyamán.
Az MVGYOSZ annak érdekében, hogy megismerje és felhasználja a Távszem felhasználók igényeit, véleményeit és tapasztalatait, látássérült tesztelők jelentkezését várja. A tesztelésben részt vállaló látássérült felhasználókat az MVGYOSZ (szerződés alapján) meghatározott számú iPhone 7. 32 GB tesztkészülékekkel és a megyei egyesületekben elérhető mentorok (segítők) biztosításával támogatja.

A csatlakozás módjáról további információk http://www.tavszem.hu/tavszem
 oldalon találhatóak.

A projekt tesztidőszaka: 2019. 07.01. - 2019 12.31.

iPhone készülékek a tesztelőknek!

A Komárom-Esztergom Megyei Egyesületnek 17 db készülék áll rendelkezésre, melyekre azok az egyesületi tagok pályázhatnak, akik

-       részt kívánnak venni  a szolgáltatás tesztelésben, de nem rendelkeznek az ehhez szükséges megfelelő okostelefonnal,

-       akik nyilatkoznak arról, hogy megismerték és vállalják az MVGYOSZ által szerződésben meghatározott feltételek megtartását, (pályázati felhíváshoz mellékelt 3 db dokumentum)

-       akik megfelelnek a Komárom - Esztergom Megyei Egyesület vezetősége által 9/2019 (V.16)  sz, határozatában elfogadott elbírálási szempontoknak.

9/2019 (V.16) sz elnökségi határozat:
Elbírálási szempontok a Távszem projekt keretében, az Egyesületen keresztül kiosztásra kerülő 17 db iPhone 7. 32 Gb okostelefon készülék továbbadásához:

-       Kizárólag az az egyesületi tag részesülhet készülékben, akinek tagsági jogviszonya ebben az Egyesületben 2019. 12.31.-ig rendezett, (részt vesz az adatai egyeztetésében, az esetlegesen hiányzó, a látásfogyatékosságot igazoló dokumentumokat pótolja)

-       vállalja, hogy tagsági jogviszonyát legalább a 2020. és 2021.-es évben is fenntartja, a tagsági díjat határidőben rendezi.

-       az igénylő vállalja, hogy a készségek elsajátításához igénybe veszi a mentor segítségét, és erről, vagy a már meglévő készségeiről a mentor is meggyőződik, és erről nyilatkozik.

-       vállalja továbbá, hogy a készülék üzemeltetéséhez és a Távszem teszteléséhez szükséges feltételeket saját költségén teremti meg, (Sim kártya, előfizetés, internetkapcsolat)

Túljelentkezés esetén előnyben részesül, aki

-       a látását teljes mértékben elvesztette

-       egyedülálló, vagy;

-       a családban / háztartásban több látássérült él.

-       kiskorú gyermeket nevel,

-       dolgozik, tanul, vagy valamilyen rendszeres, közlekedéssel járó elfoglaltsága van,

-       nincs  okostelefon készüléke,

-       önkéntes tevékenységgel, aktív részvétellel vagy egyéb módon támogatta az egyesületet

Nem igényelhet Iphone tesztkészüléket, aki

-       2017 évben már részesült iPhone  SE adományban, kivéve ha a pályázatra nem érkezik megfelelő számú, (17 db) vagy támogatható kérelem. Ebben az esetben az adományozott iPhone SE készüléket használható állapotban az Egyesület részére vissza kell szolgáltatni, melyet az Egyesület tovább adományoz.
Határozat vége

Azok a sorstársaink, akik nem ismerik a jelzett készülék és szoftverének kezelését, ennek megismeréséhez mentor segítségét vehetik igénybe díjmentesen, akik a Távszem szolgáltatás használatában is segítséget nyújtanak.

Az Egyesület mentora: Móricz Ádám

Elérhetősége az Egyesületben.

Figyelem!

A tesztelésre átadott telefon készülékek használatára csak a szerződött egyesületi tag jogosult, az nem adható tovább. A tulajdonjogot az MVGYOSZ fenntartja, az igénylők csak a használati jogot nyernek el és a szerződéstől eltérő használat esetén a készülék visszavételre kerül.

A tesztidőszak befejeztével, a szerződésben vállalt feltételek teljesülése esetén a készülékek használati joga tartósan a szerződött feleket illeti, akik az átvételtől számított 2 év elteltével automatikusan az iPhone készülék tulajdonosaivá válnak.

Az átadott iPhone készülékek meghibásodása esetén kizárólagos intézkedési joga a javíttatásra vonatkozóan az Egyesületnek van!

Jelentkezés, elbírálás:

Beérkezési határidő: 2019. június 15.

Pályázat benyújtása a mellékelt  jelentkezési adatlap kitöltésével és az egyesület irodájába való eljuttatásával lehetséges személyesen, postai úton, vagy aláírt, szkennelt formában a vgykeme@gmail.com email címre. Átvettnek minősül az a pályázat, melyet az irodavezető iktatott és írásban visszaigazolt.

A beérkező igényeket az elnökség 2019. június 30.-ig bírálja el. A döntésről, a készülékek átadásának, a szerződés aláírásának időpontjáról, ezt követően írásban kapnak tájékoztatást a jelentkezők.

A pályázati kiírás mellékletei:

               - Pályázati adatlap és
 
   - a www.tavszem.hu oldal Távszem menüpont legalján található
 Általános Szerződési Feltételek          

 

valamint a fenti dokumentum (Általános Szerződési Feltételek) végén letölthető

- Szolgáltatási szerződés

           - Haszonkölcsön szerződés

 
A pályázat kiírásáról a https://vgykeme.hu/palyazatok/kiiras.html  menüpont alatt tájékozódhat.

 

Vakok és Gyengénlátók KEM Egyesülete
vezetőség