Útmutató az Evo e10 készülékhez 4. rész

 

Útmutató az Evo e10 készülékhez 4. rész

 A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor címmel elindított podcastsorozatának június 7.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, ahol Görcsi Krisztián műsorvezető folytatta az Evo e10 nevet viselő hangoskönyvolvasó legfontosabb funkcióinak ismertetését.

Az adás első részében az időbeállítások szinkronizálásának lehetőségei kerültek terítékre, amelyeket az eszköz menüjében lelhetünk fel, Időbeállítások néven.

Itt az alábbi menüpontokat találhatjuk meg: Automatikus kikapcsolás: A funkció segítségével meghatározhatjuk, hogy hány perc után álljon le automatikusan a készülék. Az értékeket a jobbra, és a balra nyíllal állíthatjuk be. A megfelelő paraméteren állva pedig nyomjuk meg az Ok gombot a beállítások mentéséhez.

Kikapcsolás tétlenség esetén: A menüpont segítségével testreszabhatjuk, hogy hány perc tétlenség után álljon le a készülék. Ezt általában az eszköz esti használatakor érdemes beállítani. Az értékeket a jobbra, és a balra nyíllal változtathatjuk, a beállításokat pedig az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá.

Dátum, és idő beállítása: Ezzel a lehetőséggel beállíthatjuk a dátumot, és a pontos időt. A fel, és a lenyíl billentyűkkel lépkedhetünk az év, a hónap, a nap, az óra, a perc, és a másodperc között, a jobbra, és a balra nyilakkal pedig növelhetjük, vagy csökkenthetjük az adott értékeket. A beállításokat az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá.

Időzített bekapcsolás: Ezzel a menüponttal meghatározhatjuk, hogy mikor induljon el a készülék. A paraméterek között a fel, és a le nyilakkal közlekedhetünk, míg az értékeket a jobbra, és a balra nyíllal változtathatjuk meg. A beállításokat az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá. Fontos tudni, hogy a funkció csak egy bizonyos időpontra érvényes, tehát a funkciót minden alkalommal külön be kell állítani.

Pontos idő bemondása: Ebben a menüpontban beállíthatjuk, hogy milyen időközönként mondja be a pontos időt a készülék. Az értékeket a jobbra, és a balra nyíllal állíthatjuk, a beállításokat pedig az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá.

Idő formátuma: Itt testreszabhatjuk, hogy 12, vagy 24 órás formátumban mondja be az időt a készülék. Az értékek között a jobbra nyíllal lépkedhetünk, a beállított paramétert pedig az ok gombbal hagyhatjuk jóvá.

Időbeállítások szinkronizálása hálózaton keresztül: Ha azt szeretnénk, hogy a készülék a wi-fi hálózathoz való csatlakoztatását követően szinkronizálja az időt, akkor kapcsoljuk be ezt a funkciót a jobbra nyíl megnyomásával. A beállítást az Ok gombbal menthetjük el.

Időzóna: Itt a készülék időzónáját tudjuk beállítani. Magyarország esetében az utc+1 opciót érdemes választani. Ezután nyomjuk meg az Ok gombot.

Áttérés a nyári időszámításra: Ezzel a funkcióval bekapcsolhatjuk az eszközön a nyári időszámítás követését. Ehhez a Bekapcsolva értéket kell választani, majd nyomjuk meg az Ok gombot.

A műsor 2. részében Görcsi Krisztián bemutatta, hogy miként lehet az eszköz hangját testreszabni. Ezen elsősorban a hangmagasságot, és a beszédsebességet kell érteni. A funkciót az eszköz menürendszerében, Rendszerhang néven lelhetjük fel. A hangmagasság, és a beszédsebesség közt a fel, és a lenyíl billentyűkkel lépkedhetünk, míg az értékeket a jobbra, és a balra nyilakkal változtathatjuk. A megfelelő érték beállítása után nyomjuk meg az Ok gombot.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte a hallgatóknak a figyelmet, és lezárta az adást.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. június 7.