Útmutató az Evo e12 készlékhez 7. rész

 

Útmutató az Evo e12 készülékhez 7. rész

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat december 13.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Görcsi Krisztián folytatta az Evo e12 készülék funkcióinak ismertetését.

A műsor első részében Görcsi Krisztián felhívta a figyelmet az Alkosoft Nonprofit BT által indított év végi akciókra. Ennek keretében december 31.ig 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a cég által honosított magyarul beszélő, és tapintható karórák.

Az adás második részében a műsorvezető a lejátszó menüjében elérhető funkciókat ismertette.

Az eszköz menüjében a következő lehetőségek állnak rendelkezésünkre: Hálózat: itt van lehetőségünk az internethálózathoz történő csatlakozásra. Ehhez elsőként be kell kapcsolni a wi-fi szolgáltatást a 0 gomb megnyomásával. Ekkor a wi-fi bekapcsolva üzenetet halljuk.

Ezután megkezdődik az elérhető vezeték nélküli hálózatok felkutatása. A talált elemek között a fel, és a le nyílbillentyűkkel lépkedhetünk. A csatlakozni kívánt hálózaton állva nyomjuk meg az ok gombot. Ekkor az eszköz bekéri a hálózathoz tartozó jelszót, amit a .wi-fipasword.txt fájlban, vagy a hangoskönyvolvasó alfanumerikus billentyűzetével lehet beírni. A jelszó bekéréséhez nyomjuk meg a  Menü gombot, ekkor válogathatunk a rendelkezésre álló jelszavak között. Ezután az eszköz bejelenti a hálózat nevét, és a csatlakozás tényét.

Eszköz, és verzióinformációk: itt a készülék verziójával kapcsolatos tudnivalókat hallgathatjuk meg úgy mint: sorozatszám, valamint a kiadás dátuma.

Az eszközinformációban a lejátszó kapacitását, és a csatlakoztatott memóriakártya méretét lehet meghallgatni.

Az Idő beállítása lehetőség választásával újabb menüpontok válnak elérhetővé a számunkra. Ezek az alábbiak: kikapcsolás tétlenség esetén: a fenti opció választásával meghatározhatjuk azt, hogy hány perc tétlenség után álljon le a készülék. A paramétereket a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel állíthatjuk be, a mentéshez pedig nyomjuk meg az Ok gombot.

Az elalvás funkcióval meghatározhatjuk, hogy mennyi idő után álljon le a készülék. A paramétereket a nyílbillentyűkkel állíthatjuk be, a mentéshez nyomjuk meg az Ok gombot.

Dátum, és idő beállítása: itt állíthatjuk be az aktuális dátumot, és időt. A paraméterek között a fel, és a le nyílbillentyűkkel közlekedhetünk, az értékeket a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel változtathatjuk meg. A mentéshez nyomjuk meg az Ok gombot.

Időzített bekapcsolás: ez a funkció az eszköz kikapcsolt állapotában működik. Az opció választásával meghatározhatjuk azt, hogy egy 24 órás időintervallumban mikor kapcsoljon be a készülék. A bekapcsolás idejét órában és percben a nyílbillentyűkkel állíthatjuk be, a mentéshez nyomjuk meg az Ok gombot.

Pontos idő bemondása: a menüpont segítségével meghatározhatjuk, hogy mennyi idő elteltével mondja be az időt a készülék. A lehetőségek között a nyílbillentyűkkel lépkedhetünk, a mentéshez nyomjuk meg az Ok gombot.

Idő formátuma: itt adhatjuk meg a készülék számára azt, hogy 24, vagy 12 órás formátumban működjön az eszköz órája. A paramétereket a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel állíthatjuk be, a mentéshez nyomjuk meg az Ok gombot.

Időbeállítások szinkronizálása hálózaton keresztül: a funkció választásával meghatározhatjuk azt, hogy az interneten keresztül kerüljön e szinkronizálásra az eszköz órája. Itt a bekapcsolva, és a Kikapcsolva opciók között válogathatunk. A mentéshez nyomjuk meg az Ok gombot.

Időzóna: itt meghatározhatjuk a készülék időzónáját. az országok közül válasszuk a Magyar lehetőséget a nyílbillentyűk segítségével, majd nyomjuk meg az Ok gombot, a beállítások mentéséhez.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. december 13.