Csörgőlabda élet Tatabányán

A tatabányai csörgőlabda csapatot Tóth Sándor alakította meg 2014-ben azzal a céllal, hogy a sport segítségével összefogja a Komárom-Esztergom megyében élő látássérült fiatalokat. Négy éve a semmiből indultak el, de mára igazi közösséggé kovácsolódtak.
Az edzések kezdetben a tatai edzőtábor füves focipályáján zajlottak- mesélte mosolyogva az edző-, amely valóban nem a megfelelő helyszín a csörgőlabda játék űzéséhez. Szappanos István (jelenlegi Magyar Kézilabda Szövetség Parasport Albizottság elnöke) karolta fel a tatabányai együttest, aki felszereléssel, valamint edzőterem kereséssel nyújtott támogatást. Tóth Sándor A szabályokat, az edzés módszereket gyakorlott szakemberektől sajátította el és tanította meg játékosainak. A sportolók hetente kétszer-háromszor tréningeznek a városi tűzoltóság tornatermében, ami sok lemondással jár, mivel többen Győrből, Bicskéről, Oroszlányból, Budapestről látogatják az edzéseket. Nők és férfiak együtt és egymásért küzdenekaz edző meccseken és versenyeken egyaránt.
A csapat a hazai csörgőlabda bajnokságban minden évben elindul, és idén az a célja, hogy elhódítsa az első helyet a másod osztályban. Tóth Sándor véleménye az, hogy a sikeres szereplésen túl hangsúlyt kell fektetni az utánpótlás játékosok és a válogatott csörgőlabdások nevelésére.
A tréner kérdésemre elmondta, hogy büszke játékosai teljesítményére. Sikernek könyvelte el a tavaly Belgrádban elért negyedik helyezést, ahol egyetlen klub csapatként válogatott együttesek között álltak helyt az utazók.
Még véget sem ért az idei szezon, de a tréner már a jövőt tervezgeti: a bajnokságban női csapat indítását szeretné.
A Vakok Világa nevében további sikereket kívánok. (2018. 01. 03).
Kovács Judit