A Lenovo Tab M10 részletes ismertetője és felhasználói tapasztalat

 

A Lenovo Tab M10 részletes ismertetője és felhasználói tapasztalat:

 

Kijelző

Kijelző méret: 10,1 "

Kijelző felbontás: 1280 x 800

Érintőképernyő: tollal használható

Kamera felbontás: 5 MP

Érintőképernyő: Igen

 

Processzor

Processzor gyártó: Qualcomm

Processzor modell: Snapdragon 429

Processzor típus: Cortex A53

Processzor magok száma: 4 (Quad-Core)

 

Memória

Belső memória/tárhely: 16 GB

RAM: 2 GB

Memória bővíthetőség: 256

 

Operációs rendszer

Op.rendszer: Android

Verzió: Android Pie

 

Vezeték nélküli kapcsolat

Wireless (Wifi): 802.11 a/b/g/n/ac

Bluetooth: Igen

 

Hálózat

Mobil kommunikáció: 4G

GPS: Igen

 

Csatlakozók

USB: Micro USB

Beépített kártyaolvasó: Igen

 

Mikrofon: Igen

GSM: Igen

Lokalizáció: magyar

Memória: 2 GB

 

Akkumulátor

Akkumulátor: 4850 mAh

 

Tájékoztatásként az MVGYOSZ egy látássérült munkatársának felhasználói tapasztalatait is megosztjuk, amelyeket a beüzemelés során ismert meg:

 

A tablet fontosabb ismérvei: A Wi-fi támogatja a 2,4 és 5 GHZ-et is, frissíthető Android 10-re, 4G-s SIM-kártya hely, előlapi kamera 2 Mpx, hátlapi kamera 5 Mpx, vaku, jack csatlakozó, micro usb töltés, Bluetooth 4.2, SD-kártya bővítés.

 

A beüzemelés aránylag egyszerű, a le-fel hangerőgomb nyomvatartásával elindul a Talkback (továbbiakban TB), mai nevén android kisegítő lehetőségek. A gép induláskor angol nyelvre van állítva, így a TB is angolul szólal meg, a magyar nyelv letöltéséhez internetkapcsolat szükséges.

 

Az értesítéseket lehúzva tudunk felcsatlakozni wi-fi-re, vagy, ha van benne SIM-kártya, akkor a mobilnetre. Ha viszont egyből átállítjuk magyarra a nyelvet, elhallgat a TB, nem kapcsol ki, csak, mivel nincs benne magyar nyelv és nem is tudja net nélkül letölteni, simán csak nem beszél, de nem kapcsol ki.

 

Tovább haladva a „beköltözés” folyamatával előjön egy licencszerződés, amit el kell fogadni. Utána van lehetőség a bejelentkezésekre, például Google-fiók, Lenovo-fiók, stb és az adatok átmásolására is. Állíthatunk be arcazonosítást, PIN-kódot, de ha valamelyiket nem szeretnénk, akkor van kihagyás lehetőség is. A TB mindent rendben felolvas, gyakorlatilag minden ugyanúgy történik, mint egy okostelefon beüzemelésekor.

 

Miután végighaladtunk a folyamaton és megjelenik a kezdőképernyő, érdemes frissíteni az android verziót. Először települt a 10-es főverzió, aztán pedig egy kisebb frissítés, majd pedig a Play Áruházban is frissült jónéhány alkalmazás, köztük például a TB is.

 

Maga a gép teljesen jól használható, akadálymentes, teljesítménye adott. Feltölthető rá a hangoskönyvtár és használható rajta a Távszem alkalmazás is, mindkettő gond nélkül működik.