Útmutató az Evo e10 készülékhez 7. rész

 

Útmutató az Evo e10 készülékhez 7. rész

 A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat június 28.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, ahol Görcsi Krisztián, a műsor állandó házigazdája folytatta a látássérültek körében népszerű Evo e10 készülék használatának ismertetését az időbeállítások szinkronizálásával. A fent említett menüpontban az alábbi lehetőségek lelhetők fel: Kikapcsolás tétlenség esetén: Az opció választásával meghatározhatjuk, hogy hány perc tétlenség után álljon le a készülék. Az értékeket 5 perces időintervallumokban váltogathatjuk a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel, a beállítást pedig az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá.

Automatikus kikapcsolás: A lehetőség segítségével testreszabhatjuk, hogy hány perc után álljon le automatikusan a készülék. Az értékek között a jobbra, és a balra nyilakkal lépkedhetünk, a beállítást pedig az Ok gombbal véglegesíthetjük.

Dátum és idő beállítása: Itt lehetőségünk van beállítani a pontos időt, és a dátumot. A fel és a lenyíl billentyűkkel mozoghatunk az év, a hónap, a nap, az óra, és a perc lehetőségek között, az értékeket pedig a balra, és a jobbra nyilakkal változtathatjuk meg. A beállításokat az Ok gombbal menthetjük el.

Időzített bekapcsolás: A funkció segítségével megadhatjuk, hogy mikor kapcsoljon be automatikusan a készülék. Az óra, és a perc opciók között a fel, és a le nyílbillentyűkkel közlekedhetünk, az értékeket a jobbra, és a balra nyíllal váltogathatjuk, a beállítást pedig az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá. Fontos tudni, hogy a beállítás kizárólag egy alkalomra érvényes.

Pontos idő bemondása: itt meghatározhatjuk, hogy hány percenként jelentse be a pontos időt a készülék. Az értékeket negyed órás időintervallumokban adhatjuk meg a jobbra, és a balra nyíllal, a mentést pedig az Ok gombbal végezhetjük el.

Idő formátuma: itt állíthatjuk be azt, hogy 24, vagy 12 órás formátumban mondja be az időt a készülék. A paramétereket a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel váltogathatjuk, a beállításokat pedig az Ok gombbal hagyhatjuk jóvá.

Időbeállítások szinkronizálása hálózaton keresztül: amennyiben a készülékünket csatlakoztatjuk egy elérhető wi-fi hálózathoz, abban az esetben módunk van az időbeállításoknak a vezeték nélküli hálózaton történő szinkronizálására. A menüpontban a bekapcsolva, és a kikapcsolva opciók közül válogathatunk, a beállítást az Ok gombbal véglegesíthetjük.

Időzóna: A lehetőség választásával megadhatjuk azt az időzónát, amihez csatlakozni szeretnénk. Magyarország esetében az utc+2 opciót kell választani, ezután nyomjuk meg az Ok gombot a beállítások mentéséhez.

Áttérés a nyári időszámításra: A fent említett lehetőség választásával meghatározhatjuk, hogy a téli, vagy a nyári időszámítás szerint járjon a készülék órája. Itt a bekapcsolva, és a kikapcsolva opciók között válogathatunk, majd a beállításokat az Ok gombbal véglegesíthetjük.

A hangosbemutatót követően, Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte a figyelmet a hallgatóknak, majd lezárta a beszélgetést.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcast szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. június 28.