Útmutató az Evo e10 készülékhez 8. rész

 

Útmutató az Evo e10 készülékhez 8. rész

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat július 19-i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. A műsor állandó házigazdája: Görcsi Krisztián folytatta az Evo e10 nevet viselő készülék használatának ismertetését, az úgynevezett könyvolvasó modulok használatának bemutatásával.

Hangoskönyv modul: A funkció lehetővé teszi a hangoskönyveknek az eszközön történő tárolását, és olvasását. Ehhez elsőként a készülékhez kapott adat/töltőkábel segítségével másoljuk fel az elolvasni kívánt irodalmi műveket az Evo e10 készülékre. Ezután válasszuk le az eszközt a számítógépről, majd keressük meg a Hangoskönyv mappát, és aktiváljuk azt az Ok gombbal. Ezután válasszuk ki az elolvasni kívánt irodalmi művet, majd a lejátszás megkezdéséhez nyomjuk meg ismét az Ok gombot. Ha ki szeretnénk lépni az adott könyvből, akkor nyomjuk meg a Vissza gombot.

Könyvjelző hozzáadása: az eszköz révén arra is lehetőségünk van, hogy könyvjelzőket adjunk hozzá az adott irodalmi műhöz. Ehhez a felolvasás közben nyomjuk meg a Könyvjelző gombot, a felbukkanó lehetőségek közül pedig aktiváljuk a Könyvjelző hozzáadása opciót.

Ekkor az eszköz hangszórójából a könyvjelző hozzáadva üzenetet halljuk.

Kiemelt könyvjelző hozzáadása esetén elsőként nyomjuk meg a Könyvjelző gombot, majd a nyílbillentyűk segítségével válasszuk ki a kiemelt könyvjelző hozzáadása opciót, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ezt követően megadhatjuk a könyvjelző kezdő, és végpontját, majd ismét aktiváljuk az Ok gombot.

A könyvjelzőket a menügomb megnyomását követően, az Összes könyvjelző törlése opció választásával törölhetjük.

Könyvolvasó modul: Elsőként az előző bekezdésben említett módszer segítségével másoljuk fel az elolvasni kívánt elektronikus könyveket az eszközre, majd válasszuk le a készüléket a számítógépről. Ezt követően a nyílbillentyűkkel kutassuk fel azt az irodalmi alkotást, amit el szeretnénk olvasni. A lejátszási folyamatot az Ok gombbal indíthatjuk el. Ha ki szeretnénk lépni a modulból, akkor nyomjuk meg a Vissza gombot.

A hangoskönyvolvasó modulhoz hasonlóan, itt is van lehetőségünk a könyvjelzők hozzáadására, és törlésére. Könyvjelző hozzáadásához nyomjuk meg a Könyvjelző gombot, majd a felbukkanó opciók közül aktiváljuk a Könyvjelző hozzáadása lehetőséget. A könyvjelzőket a Menü gomb megnyomásával, majd az Összes könyvjelző törlése opció választásával törölhetjük a készülékről.

Daisy könyv lejátszása: Elsőként keressük meg azt a mappát, ahol a Daisy formátumú könyveket tároljuk, és nyissuk meg azt az Ok gomb megnyomásával. Az elolvasni kívánt könyv lejátszását az Ok gomb ismételt megnyomásával kezdeményezhetjük. Ha ki szeretnénk lépni a lejátszóból, akkor nyomjuk meg a Vissza gombot.

A hangosbemutató után Görcsi Krisztián megköszönte a hallgatóknak a figyelmet, majd lezárta a beszélgetést.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. július 19.