Útmutató az Evo e10 készülékhez 9. rész

 

Visor – Útmutató az Evo e10 készülékhez 9. rész

 A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat július 26-i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. A műsor állandó házigazdája, Görcsi Krisztián ezúttal a zenelejátszó modul használatával, valamint az úgynevezett Vtuner alkalmazás kezelésével ismertette meg a hallgatókat.

Zenelejátszó modul: A modul használatához elsőként az eszközhöz kapott adat/töltőkábel segítségével csatlakoztassuk a készülékünket a számítógéphez, majd másoljuk fel a hallgatni kívánt zenei fájlokat a készülékre. Ezután válasszuk le az eszközt a számítógépről, és kutassuk fel a Zene mappát, végül aktiváljuk azt az Ok gomb megnyomásával. Ezt követően keressük meg a lejátszani kívánt hangfájlt, majd nyomjuk meg az Ok gombot a lejátszás megkezdéséhez. A lejátszás szüneteltetését szintén az Ok gombbal kezdeményezhetjük.

A fentiek mellett lehetőségünk van arra is, hogy a zenei fájlokban az általunk beállított tekerési egységek szerint tekerjünk. A tekerési egység beállításához a lejátszás ideje alatt bár mikor nyomjuk meg a fel, és a le nyílbillentyűk valamelyikét, és állítsuk be a kívánt tekerési egységet. Ettől kezdve a jobbra, és a balra nyilak megnyomásával az általunk beállított tekerési egység szerint teker a fájlban a készülék.

Könyvjelző beállításához nyomjuk meg a Könyvjelző gombot, és a felbukkanó lehetőségek közül válasszuk a Könyvjelző hozzáadása opciót, majd nyomjuk meg az Ok gombot.

A modulban lehetőségünk van a lejátszással kapcsolatos beállítások megadására is. Ehhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszunk a készülék által felajánlott lehetőségek közül, amelyek magukban foglalják többek között a lejátszási módot, az úgynevezett equalézert, és a hangmagasságot. Ezután a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel állítsuk be a kívánt értéket, és nyomjuk meg az Ok gombot a beállítások mentéséhez.

Filmek lejátszása: Az eszköz révén lehetőségünk van a filmek hangsávjainak lejátszására is. Ehhez a dokumentum elején leírtak szerint másoljuk fel a meghallgatni kívánt filmek hangsávjait a készülékünkre. Következő lépésként keressük meg a felmásolt fájlokat, és a lejátszani kívánt elemen nyomjuk meg az Ok gombot. A szüneteltetéshez ismét nyomjuk meg az Ok gombot.

 

AVtuner alkalmazás használata

 

Az alkalmazás sok más mellett lehetővé teszi a számunkra a külföldi rádióállomások, és podcast-csatornák hallgatását. Az alkalmazás használatához a mappák között lépkedve keressük meg a Vtuner opciót, majd aktiváljuk azt az Ok gomb megnyomásával. A rádiók hallgatásához a mappán belül kutassuk fel a Rádiók lehetőséget, és nyomjuk meg ismét az Ok gombot. Ekkor megjelenik a hallgatható rádióállomások listája, amelyek között a fel , és a le nyílbillentyűkkel lépkedhetünk. A hallgatáshoz nyomjuk meg az Ok gombot.

A fentiek mellett lehetőségünk van az adott rádióállomásnak a kedvencek listájához történő hozzáadására is. Ehhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Hozzáadás a kedvencekhez opciót, majd a beállítást az Ok gombbal hagyjuk jóvá.

Az alkalmazás lehetővé teszi a számunkra az országok, és a régiók közt történő keresést is. Ehhez válasszuk a Vtuner alkalmazás Rádiók menüpontját, majd aktiváljuk a Régiók, vagy az Országok lehetőségek valamelyikét, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ezt követően válasszuk ki azt az országot, aminek a rádióállomásai között tallózni szeretnénk, és válasszuk ki az adott rádióállomást, majd az Ok gombbal indítsuk el a lejátszást.

Az alkalmazásban megtalálható podcast-csatornák közti válogatáshoz elsőként keressük meg a Vtuner alkalmazásban a Podcastok opciót, és válasszuk ki a hallgatni kívánt adást, majd nyomjuk meg az ok gombot. Az adás letöltéséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Letöltés lehetőséget. A folyamat lezárásáról szóban is tájékoztat minket a készülék.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián megköszönte a hallgatóknak  figyelmet, majd lezárta az adást.

A műsor teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcast-szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 20233. július 26.