Költészetnapi megemlékezés, és segédeszközbemutató az áprilisi klubnapon

 Költészetnapi megemlékezés, és segédeszközbemutató az áprilisi klubnapon

 Egyesületünk klubnapot tartott 2024. április 8-án Tatabányán, a Millenium Parkban található sportirodában. Az eseményen mintegy 15 fő vett részt.

A rendezvényt Nagyné Papp Edit egyesületi elnök nyitotta meg, aki a beszédében ismertette a klubnap rövid tematikáját, majd az április hónapban várható  programokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat vázolta. Ezek közé tartoztak sok más mellett a Jászai Mari Színházban megvalósuló narrált előadásokra vonatkozó információk.

Az esemény második részében egyesületünk látássérült tagjai megemlékeztek a költészet napjáról.

A műsor első részében Hódosi Ildikó előadóművész H Gábor Erzsébet író verseiből olvasott fel.

Ezután egyesületünk vállalkozó szellemű tagjai: Nagy Zoltán, és Felesége, Keresztes Erzsébet, és Pillmann Tünde a legnépszerűbb magyar költők verseit szavalták el. Ezek közé tartozott sok más mellett Petőfi Sándor, Áprily Lajos, József Attila, és Ady Endre is.

A költészetnapi megemlékezés következő állomásaként Kotrosits Ferencné Linn Márton Zúgjatok harangok című költeményét olvasta fel, amely az MVGYOSZ által kiadott, Óda a fényhez című antológiában is megjelent. A vers a Trianoni békediktátumról emlékezik meg.

Ezután Hódosi Ildikó előadóművész Andorfer Jánosné Takács Irén sorstársunk egyik írását prezentálta a publikum részére.

A klubnap utolsó részében a civil szervezet egyik elnökségi tagja: Markó Sándor a Navilens nevet viselő szoftver legfontosabb funkcióit ismertette. Az alkalmazás képes  a fejlesztők által a programhoz kiadott címkéken szereplő információk ismertetésére.

A rendezvény további része kellemes hangulatú beszélgetéssel telt, majd Nagyné Papp Edit egyesületi elnök lezárta a programot.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2024. április 8.