Parasportnap 2021

 

Parasportnap 2021.

 

Február 22.-én emlékeznek meg a fogyatékkal élő sportolók a magyar parasport napjáról. Ennek keretében, a különböző oktatási intézmények diákjai kipróbálhatják a paraolimpiai sportágakat. Ezek közé tartozik többek között: a bocia, a kerekesszékes kosárlabda, a vak pingpong, valamint a csörgőlabda.

A fent említett eseményről természetesen a 7 éve működő tatabányai Csörgőlabda Szakosztály is megemlékezett.

Az idei program helyszínéül a csapat vezetője, Tóth Sándor, a tatabányai füzes utcai Általános Iskolát választotta.

A program előzménye, hogy 2020. szeptember 12.én a fent említett oktatási intézményben a csapat egy csörgőlabda bemutatót szervezett, aminek keretében a játék történetének megismerését, és egy rövid bemutató mérkőzést követően, a vállalkozó szellemű diákok izgalmas mérkőzéseken próbálhatták ki a játékot.

A szakosztály vezetője ekkor állapodott meg az iskola igazgatójával abban, hogy a járványügyi veszélyhelyzet megszűnését követően, a csapat az iskola tornatermében tartja a jövőbeni edzéseit.

A fentieken kívül megegyeztek abban is, hogy a tréningek előtt a diákok a játék megismerése céljából önkéntes edzéseken vehetnek részt. .

Az eseményen a csapat két tagja képviseltette magát: Tóth Sándor edző, valamint Pillmann Tünde, a szakosztály egyik játékosa.

A rendezvény előkészületeinek keretében Tóth Sándor egyeztette az időpontot, és az esemény programját a résztvevőkkel.

A kitűzött napon: 2021. február 22.én 09:00 órakor a tatabányai Csörgőlabda Szakosztály képviselői megjelentek a rendezvény helyszínén.

Az eseményt megelőzően, a helyi média képviselői interjút készítettek a tatabányai csörgőlabda csapat edzőjével.

A program délelőtt 10 órakor kezdődött. Az esemény nyitányaként Pillmann Tünde néhány mondatban ismertette az intézmény diákjai, és tanárai részére a parasportnap kialakulásának körülményeit.

Ezt követően az intézmény tanulói 3. osztálytól felfelé 6 fős csapatokban próbálhatták ki a csörgőlabda játékot, 20 perces időtartamban.

Ezután Tóth Sándor megemlítette a járványügyi veszélyhelyzet feloldását követően tartandó önkéntes tréningeken való részvétel lehetőségét a diákoknak, akik az elhangzottakat örömmel fogadták, tekintettel arra, hogy az iskolában délutánonként több szakkör is működik, amikre a diákok szívesen járnak. Ide tartozik a judo, valamint a birkózás is.

Az esemény zárásaként a résztvevők értékelték az eseményt. A visszajelzések mindegyike pozitív volt.

Köszönjük a tatabányai Füzes utcai Általános Iskola diákjainak, és tanárainak, valamint a csörgőlabda szakosztály képviselőinek a rendezvényen való részvételt.

Tatabánya, 2021. február 24.