A Novák Optika tájékoztatója

Az alábbiakban közzétesszük a Novák Optika tájékoztatóját

Kedves Szövetségi Tagok!

Hivatkozva a március 10-én az online előadásomon megígért távcsőszemüvegről egy írásbeli tájékoztató megírására, tisztelettel küldöm összefoglalómat kedves Mindannyiotoknak.

 

Először is szeretném megköszönni Dr Nagyné Berke Mónikának a figyelmét és kedves hozzájárulását, ahhoz, hogy én bemutatkozhatok Nektek.

 

Novák Zsuzsanna vagyok Budapestről, egy családi vállalkozást, a közel 100 éves Novák Optikát vezetem. Édesapám és testvérem hosszú éveken keresztül készítették a távcsőszemüvegeket sok rászoruló részére.

Sajnos Mindketten eltávoztak, így én kaptam ezt a feladatot, hogy tovább vigyem a hagyományt ezen a téren is.

 

Nagy örömömre szolgál, hogy tájékoztathatlak Benneteket erről a szolgáltatásról.

 

A távcsőszemüveg a maga nagyításával óriási segítséget nyújt a csökkentlátóknak távolra is és közelre is. Nagy előnye, hogy szemüvegként funkcionál , tehát nem foglalja le a kezünket , mint egy kézi nagyító.

A kényelmes karosszékből a TV nézés is javulhat.

 

Csak beltérben szabad használni, mert a látótér beszűkülését okozza a lencserendszer elhelyezése.

 

Minden Klinikán dolgozó szemész szakorvos fel tudja írni ezt a szemüveget receptre, amit nálunk be lehet váltani és a szemüveg 10% át kell kifizetni.

Egyenlőre az a nehézség ebben a felírásban, hogy kevés Klinikán létezik Szemészeti Rehabilitációs Osztály , amin belül legalább egy orvos tudná vállalni és távcsőszemüveg vizsgálatát és ehhez  próbasorral  rendelkezzen.

Elkezdtem a kapcsolatokat a nagy vidéki Klinikákkal felépíteni evvel kapcsolatban, de nagyon lassan tudok haladni, nehéz a kompetens embereket megtalálni.

Amit javasolni tudok, hogy mindenki, aki szeretné tudni, hogy számára javulást eredményez- e a távcsőszemüveg az jelezze felém és próbáljuk meg lokálisan összegyűjteni az érdeklődőket.

Nagyon szívesen vidékre is leutazok vizsgálni, amennyiben több embert érdekel és nem oldható meg, hogy Budapestre felutazzanak.

A vizsgálat után meg tudjuk beszélni, hogy a saját orvosával hogyan tudja ezt felíratni, illetve a budapesti Mária utcai Klinika szemészei között is szerencsére van segítségünk.

 

A távcsőszemüveg mellett egyedi méltányossági engedélyekre készíthető szemüvegeket is intézünk, speciális magas dioptriával vagy gyógyászati színes szűrő lencsékkel.

 

Elérhetőségem:

NOVÁK ZSUZSANNA 06-20/93-49-702

EMAIL: nzs@novakoptika.hu

CÍM: NOVÁK OPTIKA 1075 BUDAPEST, KÁROLY KRT 3/A

 

 

Tisztelettel várom kérdéseiteket

 

Üdvözlettel

Novák Zsuzsanna
Budapest, 2022. 03. 28.