Hangra fel 2021 on-line díjátadó ünnepség

 Hangra fel 2021 on-line díjátadó ünnepség

2022. március 8.án a HELMA nevet viselő könyvkiadó szervezésében lezajlott a Hangra fel 2021 című szavalóverseny on-line díjátadó ünnepsége. Az esemény a Microsoft Teams nevű platformon keresztül valósult meg.

Azok számára, akik lemaradtak a programról az esemény szervezői elérhetővé tették a rendezvény hanganyagát a HELMA kiadó Youtube-csatornáján. A jelen beszámoló is a fenti hanganyag alapján készült.

Az esemény moderátora Dvarieczki Bálint, az Alko-soft Nonprofit BT ügyvezető igazgatója volt, aki a nyitóbeszédében néhány mondatban bemutatta a HELMA nevet viselő könyvkiadót, valamint a szavalóverseny létrejöttének körülményeit.

A kiadóval kapcsolatosan kifejtette, hogy a HELMA 2021-ben jött létre azzal a céllal, hogy a kortárs írók műveit elérhetővé tegyék a látássérült emberek részére. A könyvek kiadása e-book, és elektronikus formátumban történik.

A hangoskönyvekkel kapcsolatos jövőbeni tervekről Dvarieczki Bálint megjegyezte, hogy a következő években úgynevezett többszereplős hangoskönyvek kiadását tervezik.

Ezt követően az ügyvezető igazgató a verseny létrejöttének körülményeit vázolta a hallgatóság részére. Ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy olyan embereket szerettek volna találni, akik jól tudnak bánni a hangjukkal, e mellett megfelelően tudják alkalmazni a különböző audio megoldásokat is.

Ezután a moderátor a zsűri tagjait mutatta be. Ennek keretében elmondta, hogy a beküldött hanganyagokat egy 4 tagú zsűri bírálta el. A zsűri tagjai voltak: Pete László Miklós költő, Nemes-Nagy Tünde, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke, Prek Balázs felolvasó, és Dvarieczki Bálint voltak.

Ezután Pete László Miklós költő, és Nemes-Nagy Tünde egyesületi elnök szólt néhány szót a résztvevőkhöz. Beszédükben mindketten kifejtették, hogy a hanganyagok elbírálása közben számos magas színvonalon előadott produkcióval találkoztak, majd gratuláltak minden résztvevőnek a kreatív előadásokhoz.

Ezt követően lezajlott az eredmény hirdetés. A közönség díjas Lovas Adél, a 3. helyezett Damkos Dorina, a 2. helyezett DR. Botlik Richárd, míg a verseny győztese Gáspár Bernadett lett. A verseny díjazottjai értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak.

Az eredményhirdetést követően Dvarieczki Bálint moderátor megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az eseményt.

Az on-line díjátadó ünnepség hanganyaga teljes terjedelmében meghallgatható a HELMA könyvkiadó youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. március 16.