Útmutató az Evo e10 készülékhez 10. rész

 

Útmutató az Evo e10 készülékhez 10. rész

 A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat augusztus 2-án elhangzott adásának rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben a műsor állandó házigazdája: Görcsi Krisztián folytatta az Evo e10 nevet viselő könyvolvasó szoftver használatának ismertetését. Ennek keretében a podcastfolyamok, és az internetes, valamint az FM rádió hallgatásának mikéntjét mutatta be a hallgatóknak.

Podcastok hallgatása: Elsőként készítsük el, majd másoljuk fel az eszközre azt a podcast fájlt, amit le szeretnénk játszani az eszköz segítségével. Amennyiben az elkészítés során probléma merül fel, akkor segítséget kérhetünk a podcast készítőjétől a krisztian@alkosoft.hu e-mail címen.

A másolást követően válasszuk le a készüléket a számítógépről, majd keressük meg a  Podcastok opciót, és nyissuk meg az ok gombbal. Ezután kutassuk fel azt a podcast folyamot, aminek az epizódjait meg szeretnénk hallgatni, végül a kiválasztott epizód lejátszását kezdeményezzük az Ok gomb megnyomásával.

Ha az adott epizódot le szeretnénk tölteni, akkor nyomjuk meg a Menü gombot, és a megjelenő lehetőségek közül válasszuk a Letöltés opciót. A folyamatot természetesen nyomon követhetjük az eszköz segítségével. A beszerzést követően a letöltött epizódok mappában meghallgatható az adott epizód.

Az epizód eltávolításához a menüben válasszuk a Törlés lehetőséget.

Lehetőségünk van az adott epizódban történő tekerésre is. Ehhez a fel, és a le nyilakkal válasszuk ki a beállítani kívánt tekerési egységet, majd a beállításoknak megfelelően tekerjünk az adott fájlban.

Internetes rádiók hallgatása: Elsőként másoljuk fel a könyvolvasó készülékre az Alkosoft Nonprofit BT honlapján megtalálható internetes rádió csomagot. Ezután keressük meg az Internetes rádiók mappát, majd a lejátszani kívánt rádióállomás nevét hallva nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor elindul a lejátszás. Ha hozzá kívánjuk adni a kedvencekhez az adott csatornát, akkor nyomjuk meg a menü gombot, majd válasszuk a hozzáadás a saját állomások listájához opciót, és ismét nyomjuk meg az Ok gombot.

FM rádió hallgatása: Elsőként csatlakoztassuk a készülékhez kapott fejhallgatót az eszközhöz, majd keressük meg a Rádió gombot, ami a könyvolvasó legalsó sorának második gombja. Ekkor elhangzik az első talált állomás neve. Ha további csatornákat szeretnék keresni, akkor nyomjuk meg a menü gombot, és válasszuk a Csatornák keresése lehetőséget. Ekkor elindul az elérhető állomások keresése. A művelet befejeződését követően a Keresés kész üzenetet halljuk.

Ezután keressük meg a lejátszani kívánt állomást, majd nyomjuk meg az Ok gombot. Itt is lehetőségünk van egy  adott állomásnak a kedvencek listájához történő hozzáadására, ezt a Menü gomb megnyomásával, majd a Hozzáadás a kedvencekhez opció választásával kezdeményezhetjük.

A hangosbemutató után Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

A podcast teljes terjedelemben meghallgatható az ismert podcast szolgáltatóknál, vagy az Alkosoft Nonprofit BT youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. augusztus 2.