Útmutató az Evo e12 készülékhez 1. rész

Útmutató az Evo e12 készülékhez 1. rész

A jelen dokumentum a Visor című podcastsorozat augusztus 9-i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Görcsi Krisztián műsorvezető ezúttal az Evo e12 nevet viselő könyvolvasó készülék használatát mutatta be a hallgatóknak egy több részes sorozat keretében.

A sorozat első részében a készülék dobozának tartalmával, az eszköz legfontosabb funkcióival, és a könyvolvasó fizikai felépípésével ismerkedhettünk meg.

A lejátszó legfontosabb funkciói közé tartozik sok más mellett a pontos idő bemondása, az akku töltöttségi szintjének bejelentése, a beszélő iránytű, és a számológép is.

A doboz tartalmazza az Evo e12 készüléket, egy mikrofonos fejhallgatót, egy USBC töltőkábelt, amely a gyors adatátvitelt teszi lehetővé, egy nyakba akasztható pántot, valamint egy USB töltőfejet, ami a könyvolvasó töltésére szolgál.

Az eszköz fizikai felépítése: helyezzük vízszintesen a lejátszót úgy az asztalra, hogy az antenna, valamint a be, és a kimeneti nyílások a készülék felső peremén helyezkedjenek el. Ebben a helyzetben a be/kikapcsoló gomb a lejátszó jobb felső részén található. Vele szemben helyezkedik el a Felvétel gomb, amivel a gyors diktafon funkciót érhetjük el.

Alatta lelhető fel egy úgynevezett Joystick, ami elsősorban a menüben, és a mappák között történő mozgást könnyíti meg.

A Joystick alatt találhatjuk meg a menü, a vissza, illetve az Információ gombokat.

Alattuk két nyomógomb helyezkedik el, amelyek a hangerő megváltoztatására szolgálnak.

A legutolsó sorban lelhetjük fel a numerikus billentyűzetet, amivel a számok, és a betűk bevitele valósul meg.

A lejátszó tetején találhatjuk meg a memória kártya helyét, és az antennát, ami az FM rádió hallgatását teszi lehetővé.

Az eszköz jobb szélén helyezkednek el a mikrofon, és a fülhallgató csatlakoztatásához szükséges Jack dugók, a billentyűzár, és a hangoskönyv olvasó töltését lehetővé tevő USB aljzat.

A lejátszó alján lelhető fel a nyakba akasztható pánt helye.

A készülék két oldalán találhatók a hangszórót, amelyek  sztereó hangzást biztosítanak a felhasználók részére.

A hangosbemutató után Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

A podcast teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcast szolgáltatóknál.

Pillman Tünde

Várgesztes, 2023. augusztus 9.