Útmutató az Evo e12 készülékhez 2. rész

 

Útmutató az Evo e12 készülékhez 2. rész

A jelen dokumentum a Visor című podcastsorozat augusztus 16.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. Az adásban Görcsi Krisztián műsorvezető folytatta az Evo e12 nevet viselő hangoskönyvolvasó készülék használatának ismertetését, az eszköz üzemeltetésének bemutatásával.

Bekapcsolás: A lejátszót a gombsor jobb felső nyomógombjával kapcsolhatjuk be. Ekkor egy rövid hangjelzést hallhatunk, majd kis idő múlva megszólal a készülék.

Beállíthatjuk azt is, hogy a lejátszó a bekapcsolás tényét rezgéssel, hangjelzéssel, vagy rezgéssel, és hangjelzéssel jelezze a számunkra. Ezt a Menüben szabhatjuk testre.

Töltés: a töltés megkezdéséhez elsőként csatlakoztassuk a lejátszót a töltőhöz, és dugjuk be a töltőfejet az úgynevezett dugvilla segítségével egy konnektorba, ekkor a Töltés üzenetet halljuk a hangoskönyvolvasó hangszórójából. Az akkumulátor töltöttségi szintjét folyamatosan nyomon követhetjük az Információ gomb háromszori megnyomásával. A töltési folyamat lezáródását a készülék szóban jelzi a számunkra.

Szöveg bevitele: A hangoskönyv olvasón a gépelésre két módszer is a rendelkezésünkre áll.

Az első lehetőség szerint lépjünk egy szöveg beírására alkalmas területre, majd a fel, és a lenyíl billentyűk segítségével keressük meg a begépelni kívánt karaktert, és nyomjuk meg a jobbra nyilat. Ekkor beírásra kerül az adott betű. A számok, a karakterek, és a szimbólumok közötti váltáshoz használjuk a csillag gombot.

A másik módszer az, hogy a könyvolvasó számbillentyűzetének segítségével írjuk be az adott karaktert, akárcsak a régi Nokia készülékek esetében. Az adott betű, szám, vagy szimbólum beírásához nyomjuk meg a jobbra nyilat.

Fájl, és mappaműveletek: A könyvolvasó készülék segítségével az alábbi műveleteket végezhetjük el: másolás, kivágás, beillesztés, küldés az SD kártyára, és törlés. Elsőként az eszközre felmásolt mappák között keressük meg azt a mappát, amivel műveleteket szeretnénk végezni, majd nyomjuk meg kétszer a Menü gombot, és válasszunk a fenti bekezdésben felsorolt műveletek közül, majd nyomjuk meg az Ok gombot a végrehajtáshoz.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte a figyelmet, majd lezárta az adást.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcastszolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. augusztus 16.