Útmutató az Evo e12 készülékhez 3. rész

 

Útmutató az Evo e12 készülékhez 3. rész

 A jelen dokumentum a Visor című podcastsorozat augusztus 23.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Görcsi Krisztián műsorvezető a könyvolvasó modulok használatával, és a zenék lejátszásának mikéntjével ismertette meg a hallgatókat.

Hangoskönyvek hallgatása: elsőként a készülékhez kapott adat/töltőkábel segítségével másoljuk fel a lejátszani kívánt hangoskönyveket az eszközre. Ezeket érdemes egy külön mappába másolni. A lejátszás megkezdéséhez nyomjuk meg az Ok gombot. A szüneteltetéshez szintén a fenti módszer szerint kell eljárnunk.

Lehetőségünk van a könyvben bizonyos időegységek szerint történő tekerésre is. Ehhez állítsuk be azt az időegységet, ami szerint tekerni szeretnénk( például 5 mp), majd a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel tekerhetünk az általunk beállított időegységek között.

A menüben további beállítási lehetőségeket is találhatunk. Ezek közé tartozik sok más mellett a hangmagasság, a lejátszás sebessége, és a sávkiegyenlítő is. A beállításokat az Ok gombbal menthetjük el.

Zenék lejátszása: elsőként a fenti bekezdésben foglaltak alapján másoljuk fel a meghallgatni kívánt zenei fájlokat a lejátszóra, majd keressük meg azt a mappát, ahol a lejátszani kívánt zenei albumokat tároljuk, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor elindul a lejátszás. Itt is van lehetőségünk a hangfájlban történő tekerésre, egy általunk beállított időegység alapján. Ehhez elsőként a fenti bekezdés szerint állítsuk be azt az időegységet, ami szerint tekerni szeretnénk az adott fájlban, például 30 másodperc, majd a jobbra, és a balra nyílbillentyűkkel mozoghatunk az adott zenei fájlban, az általunk beállított időegységnek megfelelően.

A menüben további opciók is rendelkezésünkre állnak. Ezek közé tartozik sok más mellett a lejátszás sebességének, a hang magasságának, és a sávkiegyenlítőnek a testreszabása is. A beállítások mentéséhez nyomjuk meg az Ok gombot.

Szöveges könyvek lejátszása: ehhez elsőként másoljuk fel az elolvasni kívánt könyveket a lejátszóra, majd keressük meg azt a mappát, amiben a meghallgatni kívánt irodalmi alkotás szerepel, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor elindul a lejátszási folyamat, amelyet az Ok gomb ismételt megnyomásával szüneteltethetünk. A fentiekhez hasonlóan itt is lehetőségünk van bizonyos időegységek között történő tekerésre, amit a korábban leírtak szerint állíthatunk be.

A menüben sok más mellett meghatározhatjuk az olvasás közben lejátszódó háttérzenét, és a lejátszás sebességét is.

A fentiekkel kapcsolatosan érdemes tudni, hogy mindhárom modul esetében külön szabályozható a lejátszás, és az eszköz hangereje. Amennyiben nem zajlik lejátszás, akkor az utóbbi, ha viszont működik a lejátszás, akkor az előbbi hangerő szabályozására nyílik lehetőségünk.

Könyvjelzők hozzáadása: ehhez két módszer áll a rendelkezésünkre. Az első lehetőség szerint állítsuk meg a könyv, vagy a zene lejátszásának folyamatát azon a ponton, ahová könyvjelzőt szeretnék beszúrni, majd a menüben válasszuk a Könyvjelző hozzáadása lehetőséget, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor beszúrásra kerül az új könyvjelző.

A második módszer az, hogy kiemelt könyvjelzőt adunk hozzá az adott irodalmi alkotáshoz. Ehhez először állítsuk meg a lejátszási folyamatot azon a ponton, ahova kiemelt könyvjelzőt szeretnénk beszúrni, majd a menüben válasszuk a Kiemelt könyvjelző hozzáadása lehetőséget, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ezután adjuk meg a kiemelt könyvjelző kezdő, és végpontját, majd ismét nyomjuk meg az Ok gombot.

A könyvjelzőket a menüben az Összes könyvjelző törlése opció választásával távolíthatjuk el.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, vagy az ismert podcastszolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. augusztus 23.