Braille olvasásverseny


A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, egy különleges kulturális tavaszi három napos hétvégére invitálja a Braille olvasás szerelmeseit, Nyíregyházára. Az Egyesület 2005-ben rendezte meg első alkalommal az Országos Braille Olvasásversenyt, melynek céljai, hogy a versenyzők megismerjék a megye ránk maradt és velünk élő gazdag irodalmi alkotásait, íróit, költőit, valamint a Braille kultúra ápolása, kulturális örökségének gondozása.
A korábbi olvasásversenyeken „Vendégeink” voltak: Krúdy Gyula, Sipkai Barna, Móricz Zsigmond, Jósika Miklós, Osztolykán Béla, Jósa András, írásaikkal, valamint a kortárs szerzők, Csabai László, Losonczi Léna, Papp Erika, Ferenczik Adrienne, személyes jelenlétükkel tisztelték meg a Braille-ben olvasókat. A 2019. május 10-12. között megrendezésre kerülő Országos Braille olvasásversenyen, Nagy Zsuka kortárs író, költő, munkásságával és magával az emberrel is megismerkedhetnek, akik hozzánk érkeznek.

A zsűri tagjai:

Nagy Zsuka Költő, Író.
Babolcsi Andrea Múzeumpedagógus, a Jósa András Múzeum munkatársa.
Listván Andrea, Gyógypedagógus.
Rozemberczki Zoltán, Az MVGYOSZ Braille Bizottságának Elnöke

A tavaszi Országos Braille Olvasásverseny programja:

2019. május 10. Péntek: Érkezés Nyíregyházára, a délutáni órákban. 16.00 órától a szállás elfoglalása, majd közös vacsora.
2019. május 11. Szombat
8.00 Reggeli
10.00 Országos Braille Olvasásverseny, a Jósa András Múzeum Dísztermében.
13.00 Közös ebéd.
15.30 Tapintható kiállítás különleges tárgyakkal és alkotásokkal, múzeumpedagógiai foglalkozással, a Jósa András Múzeumban.
17.00 kellemes séta a Sóstón.
19.00 Vacsora.
2019. május 12. Vasárnap
Reggelit követően hazautazás.

A jelentkezéssel kapcsolatos Fontos információk:

Az Országos Braille olvasásversenyre versenyzőnek jelentkezők számára a részvétel Ingyenes, mely tartalmazza a szállást, az idegenforgalmi adót, az öt étkezést és a programokon való részvételt.
Egyéb esetben a kísérők számára a fent leírtak 2500 forint/fő/részvételi hozzájárulást jelent.
 

Jelentkezési határidő: 2019. május 3.

 
Elérhetőségek:

Cím: Vakok és Gyengénlátók Sz-Sz-B Megyei Egyesülete, 4400 Nyíregyháza Búza tér 20.
Telefon: +3642-407-486. Mobil: +3630-373-1380
Email: elnok@vakegy.hu

Az Országos Braille Olvasásversenyt támogatják:
Nyíregyháza Város Civil Alap, NKA, az Érintés projektben, Alko-Soft Nonprofit Bt, a Jósa András Múzeum, a Luther Márton Evangélikus Kollégium, magánadományozók és az egyesület önkéntesei. a Tekerd csoport, és a Zsűri tagjai.