MVGYOSZ: A Fehérbot nemzetközi napja 2019. október 14.

A vak és gyengénlátó emberek társadalmi részvételének erősítése megköveteli, hogy az érdekképviselet a felnövekvő generációkra különös figyelmet fordítson.

A társadalmi integráció első fontos színtere a nevelés-oktatás intézményrendszere, ezért a Fehérbot nemzetközi napján 2019-ben a látássérült diákok köz- és felsőoktatásban való egyenlő esélyű részvételére irányítjuk a szakma és a sajtó figyelmét.

A Fehérbot nemzetközi napját egy nappal megelőző sajtónyilvános eseményen nemcsak az MVGYOSZ látássérült diákokat segítő "A jövő kilátásai" című projektjének legfrissebb fejleményeiről számolunk be, hanem egy különleges kiállításra is hívjuk vendégeinket, mely a vak és gyengénlátó diákok oktatását segítő izgalmas és különleges eszközök tárházába enged betekintést és ad tippeket diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak és döntéshozóknak egy befogadóbb oktatási környezet megvalósításához.

Emellett, hagyományainkhoz híven, azon személyek kitüntetése sem marad el, akik az elmúlt években a látássérült emberek társadalmi integrációját kiemelkedő munkájukkal támogatták.