E-mail üzenetek, és mellékletek küldése, és fogadása a Mozilla Thunderbird programmal

 

E-mail üzenetek, és mellékletek küldése, és fogadása a Mozilla Thunderbird programmal

 

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat május 10.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. Az adás állandó műsorvezetője: Görcsi Krisztián ezúttal a Mozilla Thunderbird nevet viselő levelezőprogrammal elvégezhető legfontosabb műveleteket ismertette. Ide tartozik sok más mellett az elektronikus levelek küldése, és fogadása, valamint a mellékletek mentése, és küldése.

Új e-mail üzenet küldéséhez elsőként az asztalon található parancsikon segítségével nyissuk meg a Mozilla Thunderbird alkalmazást, majd nyomjuk meg a Control + Enter billentyűkombinációt. A megjelenő üzenetküldő ablakban adjuk meg a levél címzettjét, az e-mail tárgyát, és a törzsszövegét, majd a küldéshez nyomjuk meg a Control + Enter billentyűkombinációt.

Melléklet csatolásához nyomjuk meg a Control + n billentyűkombinációt, és a fent leírtak szerint adjuk meg a levél paramétereit, majd nyomjuk meg a Control + Shift + a billentyűkombinációt. A felbukkanó képernyőn keressük meg azt a fájlt, amelyet az elektronikus üzenethez szeretnénk csatolni, és a levél küldéséhez nyomjuk meg a Control + Enter billentyűkombinációt.

Az elektronikus levél mellékletének mentéséhez keressük meg azt az e-mail üzenetet, amelyet a számítógépünkre le szeretnénk menteni, majd nyomjuk meg az alt billentyűt annak érdekében, hogy a program menüjébe jussunk. Ezt követően a felbukkanó lehetőségek közül válasszuk a melléklet almenüt, és aktiváljuk az összes melléklet mentése opciót. Ezután tallózzuk ki azt a mappát, amibe a kapott mellékletet le szeretnék tölteni, és aktiváljuk a Mentés gombot.

Ha egy elektronikus levélre válaszolni szeretnénk, akkor aktiváljuk a Mozilla Thunderbird programot az asztalon fellelhető parancsikon segítségével, majd keressük meg azt a levelet, amire válaszolni szeretnénk, és aktiváljuk azt egy Enter billentyűvel. Ezt követően nyomjuk meg a Control + r billentyűkombinációt, és adjuk meg az elektronikus levél paramétereit, utolsó lépésként pedig a küldéshez nyomjuk meg a Control + Enter billentyűkombinációt.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

Az adás teljes terjedelemben meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcast szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. május 3.