Visor – Útmutató az Evó e10 készülékhez 3. rész

 

Visor – Útmutató az Evó e10 készülékhez 3. rész

 

A Jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcast sorozat legfrissebb adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. A műsorvezető ezúttal azt mutatta be a hallgatóknak, hogy miként csatlakoztathatjuk Evo e10 készülékünket egy wi-fi hálózathoz, illetve azt is prezentálta, hogyan kérdezhetjük le a készülék eszköz, és verzióinformációjával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A műsor 1. részében Görcsi Krisztián az internet hálózathoz való csatlakozás módszereit ismertette.

A vezeték nélküli hálózathoz történő kapcsolódásnak két féle módját ismerjük.

Az egyik módszer szerint: a kapott adat/töltő kábel segítségével csatlakoztassuk az eszközt a számítógéphez, majd egy fájlkezelő alkalmazással kutassuk fel a .wifipasword.txt nevű fájlt, és nyissuk meg azt az Enter billentyűvel. Ezután a számítógép billentyűzetének segítségével gépeljük be annak a wi-fi hálózatnak a jelszavát, amihez csatlakozni szeretnénk, végül válasszuk le a készüléket a számítógépről.

Ezután nyomjuk meg az eszköz menü gombját, amit a balra nyíl alatt lelhetünk fel, és a Hálózat üzenetet hallva nyomjuk meg az Ok gombot. Itt meghallgathatjuk a wi-fi hálózat jelenlegi állapotát. Ha a wi-fi kikapcsolva üzenetet halljuk, akkor nyomjuk meg a balra nyilat, ezzel bekapcsolhatjuk az eszközön a wi-fi szolgáltatást.

Ekkor a készülékünk megkeresi, és be is jelenti az elérhető vezeték nélküli hálózatokat. Az elérési pontok között a fel, és a lenyíl billentyűkkel közlekedhetünk. A kívánt hálózaton nyomjunk entert. Ekkor az eszköz bekéri a jelszót. Ennek megadásához nyomjuk meg a menü gombot, ekkor válogathatunk az általunk korábban megadott jelszavak között a fel, és a lenyíl billentyűk segítségével. A kívánt jelszó megadásához nyomjunk Ok gombot. A hálózathoz való csatlakozás tényét a készülék bejelenti.

A másik módszer szerint: Az előző bekezdésben leírt módon keressük meg az eszközünk menü rendszerében a Hálózat opciót, és nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor az eszköz bejelenti az elérhető wi-fi hozzáférési pontokat. Azon a hálózaton állva, amihez csatlakozni szeretnénk, nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor a készülék elkéri a jelszót, amit az eszköz billentyűzetének segítségével adhatunk meg. A kis, és nagybetűk, valamint a számok, és a szimbólumok közötti váltásra a Könyvjelző gombot alkalmazhatjuk. Az abc betűi között, a fel, és a le nyíl billentyűvel lépkedhetünk, a karaktereket pedig a jobbra nyíllal vihetjük be. A jelszó begépelése után nyomjunk Ok gombot. Ekkor a készülék csatlakozik az adott wi-fi hozzáférési ponthoz.

A műsor 2. részében Görcsi Krisztián a verzióinformációk lekérdezésének módját ismertette. Ehhez lépjünk be a készülékünk menü rendszerébe, majd a Verzióinformáció opción állva nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor a készülék bejelenti az eszköz sorozatszámát, a verzió számot, és a kiadás dátumát. A fenti adatokkal kapcsolatosan fontos tudni, hogy azok nem módosíthatók.

Az adás 3. részében Görcsi Krisztián az eszközinformációk lekérdezésének lehetőségét mutatta be. Ehhez a fent leírt módszerrel lépjünk be az eszköz menüjébe, majd az eszközinformációk opción állva nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor meghallgathatjuk a készülék belső memóriájának, és a hozzá csatlakoztatott SD kártya kapacitását.

A hangosbemutatót követően, a műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmét, majd lezárta a műsort.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható az ismert podcast szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. május 31.