Visor – Útmutató az Evo e10 készülékhez 2. rész

 

Visor – Útmutató az Evo e10 készülékhez 2. rész

 

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcast sorozat legújabb adásában elhangzottak összefoglalóját tartalmazza. Az adás állandó műsorvezetője: Görcsi Krisztián, ezúttal a látássérült felhasználók körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Evo e10 készülék billentyűzetkiosztását, a szöveg bevitelének módját, valamint a töltés folyamatát mutatta be a hallgatóknak.

A készüléket a használat során úgy tartjuk, hogy a hangszóró felénk nézzen, a gombok pedig tőlünk távolabb helyezkedjenek el. Az eszköz ekkor álló tájolásban van.

E szerint a tájolás szerint, a bal felső gomb a készülék bekapcsolására, és rezetelésére szolgál. Mellette található a Felvétel gomb, ami a hangfelvételek rögzítését teszi lehetővé.

Alatta helyezkedik el egy úgynevezett Joistic, amin a nyíl billentyűket találhatjuk meg.

A következő sorban lelhető fel a menü, és a vissza gomb. Ez alatt egy vízszintes vonal kapott helyet, ami elválasztja a fent említett billentyűket az úgynevezett hatos gombcsoporttól. A hatos gombcsoport felsősorának bal, és jobb szélső gombjai a hangerő változtatására szolgálnak. Közöttük lelhető fel az úgynevezett Információ gomb, amivel meghallgatható a pontos idő,  a dátum, az akkumulátor töltöttségi szintje, valamint az wi-fi állapota.

A hatos gombcsoport alsó gombsorában a Zene, a Rádió, és a Könyvjelző gomb helyezkedik el.

A műsor 2. részében Görcsi Krisztián a szövegbevitel módját ismertette. Ezzel kapcsolatban fontos tudni, hogy a számok, a betűk, és a szimbólumok közti váltásra a Könyvjelző gombbal van lehetőség. A karakterek közti váltás a fel, és a le nyíl billentyűkkel történik, a karaktereket a jobbra nyíllal vihetjük be.

Görcsi Krisztián, az adás utolsó részében a töltés folyamatát mutatta be a hallgatóknak. Ehhez a készülékhez kapott adat/töltőkábelt csatlakoztassuk az USB töltőfejhez, és a készülék töltő aljzatába, majd dugjuk be azt egy konnektorba, ekkor a Töltés üzenet hangzik el.

A hangosbemutatót követően, a műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

A műsor teljes terjedelmében meghallgatható a nagyobb podcast szolgáltatóknál.


Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. május 24.