Szemléletformáló program a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközép Iskolában

Szemléletformáló program a Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközép Iskolában

 Egyesületünk szemléletformáló programot tartott 2024. március 27-én, Tatabányán, a Kossúth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközép Iskolában. A civil szervezetet az eseményen 9 fő képviselte.

A rendezvényt megelőzően Nagyné Papp Edit egyesületi elnök ismertette az érzékenyítő csoport tagjai részére a szemléletformáló programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A kitűzött napon, 2024. március 27-én a résztvevők megjelentek az oktatási intézményben, ahol az állomások kijelölését követően megkezdődött az esemény.

A rendezvény első részében egyesületünk elnöke átfogó ismereteket adott át a középiskolás diákok részére a látássérülés fogalmáról, és a segítségnyújtás megfelelő formáiról.

Ezután, a tanulók különböző feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a fehér bottal való közlekedéssel, a mindennapos tevékenységekkel, a Braille írással, valamint a beszélő kommunikációs eszközök használatával.

Az előadások után a diákok feltehették az elhangzottakkal kapcsolatos kérdéseiket, amelyek elsősorban a pénzkezelésre, és az internetes oldalakon való böngészésre terjedtek ki.

Ezt követően NAGYNÉ Papp Edit egyesületi elnök megköszönte a középiskola tanulóinak, és az érzékenyítő csoport tagjainak a programon való részvételt, majd lezárta az eseményt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2024. március 27.