Szemléletformáló program a Szent Margit Általános Iskolában

 Szemléletformáló program a Szent Margit Általános Iskolában

 Egyesületünk szemléletformáló programot tartott 2024. március 13-án Tatabányán, a Szent Margit Általános Iskolában. A civil szervezetet az eseményen 9 fő képviselte.

A rendezvényt megelőzően Nagyné Papp Edit elnök a március 11.i klubnapon ismertette a résztvevők számára az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A kitűzött napon, 2024. március 13-án a civil szervezet képviselői megjelentek az oktatási intézményben, ahol az állomások kijelölése után megkezdődött a tényleges program.

A rendezvény első részében egyesületünk elnöke átfogó ismereteket adott át a résztvevő diákoknak a látássérülés fogalmáról, és a segítségnyújtás megfelelő formáiról.

Az esemény második részében a személyes élményeken alapuló tapasztalatszerzésé volt a főszerep. Ennek keretében az iskola 5.- 6. osztályos tanulói a korcsoportjuknak megfelelő feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a fehér bottal való közlekedéssel, a Braille írással, a mindennapos tevékenységekkel, és a beszélő okos eszközök használatával.

A program utolsó részében a tanulók feltehették az érzékenyítő csoport részére a rendezvényen elhangzottakkal kapcsolatos kérdéseiket, amelyek elsősorban a képernyőolvasók használatára, és az érintőképernyőn való üzenetírásra terjedtek ki.

Ezt követően az érzékenyítő csoport tagjai megköszönték a diákoknak a részvételt, majd lezárták az eseményt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2024. március 13.