A Naptár, és az Emlékeztető alkalmazások használata az iPhone készüléken

 A Naptár, és az Emlékeztető alkalmazások használata az iPhone készüléken

A jelen dokumentum a Siketvakok Országos Egyesülete által indított podcast sorozat május 9.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Csák Attila műsorvezető a Naptár, és az Emlékeztető nevet viselő alkalmazások használatával ismertette meg a hallgatókat.

A fent említett két applikáció lehetőséget teremt  számunkra a feladataink rendszerezésére.

A program használatához elsőként keressük meg az eszközünk főképernyőjén a Naptár alkalmazást, és koppintsunk rá egy ujjal duplán. Ekkor egy tájékoztató szöveg tárul elénk, ami a program legfontosabb funkcióit ismerteti. Az üzenetet a Tovább gombbal zárhatjuk be.

Fontos megjegyezni, hogy ha az ünnepnapok opciót választjuk, akkor megtekinthetjük az adott évhez tartozó ünnepnapokat.

Egy új esemény hozzáadásához válasszuk a Hozzáadás opciót. Ekkor egy ablak tárul elénk, ahol megadhatjuk az esemény címét, az ismétlődések számát, továbbá a kezdő, és a végdátumát. Ezen felül azt is testre szabhatjuk, hogy mennyi idővel az esemény előtt jelezzen a számunkra a készülék. A mentéshez aktiváljuk a Hozzáad opciót.

Az eseményt a Törlés lehetőség választásával távolíthatjuk el.

Ha a Személy hozzáadása opciót aktiváljuk, akkor megoszthatjuk a barátainkkal, és az ismerőseinkkel is az adott eseményt.

Az új naptár hozzáadása lehetőség választásával egy új naptárt adhatunk hozzá a programhoz.

Az adás következő részében az Emlékeztető nevet viselő applikáció került terítékre. Ez az alkalmazás, a fenti bekezdésben taglalt Naptárhoz hasonlóan lehetőséget nyújt számunkra a feladataink rendszerezésére. A szoftver első megnyitását követően, a program legfontosabb funkciói kerülnek ismertetésre. Az üzenetet a Folytatás gomb választásával zárhatjuk be.

Egy új emlékeztető hozzáadásához aktiváljuk az Emlékeztető lehetőséget. A felbukkanó képernyőn adjuk meg az emlékeztető címét, annak kezdő, és végdátumát, valamint az ismétlődés jellegét (naponta, hetente, havonta, évente), majd a mentéshez válasszuk a Hozzáadás gombot. Az emlékeztetőt a Törlés opció választásával távolíthatjuk el.

Egy új lista hozzáadásához válasszuk a Lista lehetőséget. Itt adjuk meg a lista nevét, és annak színét, végül aktiváljuk a Kész lehetőséget.

A hangos bemutatót követően, Csák Attila megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

A műsor teljes terjedelmében meghallgatható a Siketvakok Országos Egyesületének Youtube-csatornáján.

Pillmann TÜNDE

Várgesztes, 2024. május 9.