Szemléletformáló program a Szent Margit Gimnáziumban

 Szemléletformáló program a Szent Margit Gimnáziumban

 Egyesületünk szemléletformáló programot tartott 2024. május 8-án, Tatabányán, a Szent Margit Gimnáziumban. A civil szervezetet az eseményen 9 fő képviselte.

A rendezvényt megelőzően Nagyné Papp Edit ismertette az érzékenyítő csoport tagjai részére a programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A kitűzött napon, 2024. május 8-án, egyesületünk képviselői megjelentek az esemény helyszínén, ahol az állomások kijelölését követően megkezdődött a program.

A rendezvény első részében, a civil szervezet elnöke, Nagyné Papp Edit átfogó ismereteket adott át az oktatási intézmény tanulói részére a látássérülés fogalmáról, és a segítségnyújtás megfelelő formáiról. Ezt követően, a fiatalok különböző ügyességi feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a fehér bottal való közlekedéssel, a mindennapos tevékenységekkel, a beszélő kommunikációs eszközökkel, és a Braille írással.

Ezután, a diákok feltehették az elhangzottakkal kapcsolatosan felmerült kérdéseiket, amelyek elsősorban a pénzkezelésre, és az SMS üzenetek írásának módszereire terjedtek ki.

Végül, egyesületünk képviselői megköszönték a tanulóknak a részvételt, majd lezárták az eseményt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2024. május 8.