Visor – A Gondosóra használata 2. rész

 Visor – A Gondosóra használata 2. rész

 A jelen dokumentum a Visor című podcastsorozat május 22-i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben a műsorvezető a Gondosóra kezelésével, és a használathoz elengedhetetlen regisztrációs folyamattal ismertette meg a hallgatókat.

A fenti művelet a www.gondosora.hu honlapon keresztül kezdeményezhető. A betöltődő oldalon meg kell adni azt, hogy a magunk számára, vagy egy idős családtagunk részére szeretnénk regisztrálni az eszközt. Ennek kitöltése a látássérült emberek számára nehézséget jelenthet. A megfelelő jelölőnégyzet bejelölése után válasszuk a Következő gombot.

A betöltődő oldalon egy űrlap tárul elénk, ahol meg kell adnunk a születési adatainkat, az e-mail címünket, a születési adatainkat, és a lakcímünket, majd ismét aktiváljuk a Következő opciót. A következő lépésben megadhatunk egy kontakt személyt, akit szükség esetén a diszpécser szolgálat értesíthet. Ezután jelöljük be a Nem vagyok robot jelölőnégyzetet, és fogadjuk el a használati feltételeket, végül válasszuk a Regisztráció gombot.

Az adás második részében az eszköz használatának módja került bemutatásra. A készüléken 3 gomb található. Az órát úgy érdemes tartani, hogy a kerek gomb felfelé nézzen. Ekkor az eszköz jobb oldalán lelhető fel a nyakpánt befűzésére szolgáló nyílás. A készülék bal oldalán található az akkumulátor töltöttségi szintjének bemondására szolgáló gomb, valamint a hívás megszakítását lehetővé tevő billentyű.

A töltést az eszközhöz kapott kábellel kezdeményezhetjük, amelynek egyik végét a töltőfejbe, a másik végét pedig az óra alsó részére kell csatlakoztatni. Ekkor a Segélyhívó töltése elindult üzenet hangzik el.

A vészhívás kezdeményezéséhez nyomjuk meg az eszközön lévő nagy kerek gombot, és tartsuk nyomva 3 másodpercig. Ekkor a segélyhívás megkezdődött üzenetet halljuk. Ha tévesen kezdeményeztük a hívást, akkor az eszköz oldalán lévő egyik kerek gombbal megszakíthatjuk a hívást.

Ha bejelentkezik a diszpécser, akkor röviden vázoljuk a problémát. Ekkor az operátor eldönti, hogy egy kontakt személyt, vagy a katasztrófavédelem szakembereit értesíti a probléma súlyosságának függvényében.

A hangosbemutató után Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

A videó teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcast-szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2024. május 22.