Edzőtábor 2021

 

Edzőtábor 2021

 

A tatabányai Csörgőlabda Szakosztály a korábbi évekhez hasonlóan, az idei esztendőben is megrendezte éves edzőtáborát a kecskédi horgásztónál. A 4 napos eseményen 10 fő vett részt. A program 2021. augusztus 10- és 14 között került megrendezésre.

Itt tartjuk fontosnak megemlíteni, hogy az előző évben a szakosztályunk életét is negatívan befolyásolta a pandémia. Ez elsősorban abban nyilvánult meg, hogy a 2020-as évben , a koronavírus-járvány okán bevezetett korlátozó intézkedések nem tették lehetővé sem a játékosok megfelelő erőnlétét megalapozó kondicionáló tréningek, sem pedig az éves edzőtábor megtartását, ezért a szakosztály tagjai alig várták, hogy a hosszú kihagyást követően ismét találkozhassanak edzőjükkel, és egymással.

A program előzményeként Tóth Sándor, az esemény szervezője, egyben a csapatedzője felvette a kapcsolatot a kecskédi Általános iskola vezetőjével. Ennek keretében az edzőtábor időtartamára kibérelte az oktatási intézmény tornatermét.

2021. augusztus 9.én, hétfőn táborépítéssel kezdődött a program. Ennek keretében lezajlott a szállás elfoglalása, valamint a Kecskédi Általános Iskola tornatermében a csörgőlabda pálya elkészítése.

A keddi napon megkezdődtek a tényleges tréningek. Délelőttönként elsősorban az erőnlét fejlesztése, valamint a játék technikai elemeinek gyakorlása zajlott, míg délután a szakosztály tagjai izgalmas körmérkőzéseken mérhették össze tudásukat. A meccseken természetesen minden résztvevő a tőle telhető legjobb teljesítményt nyújtotta.

Este, az ízletes vacsora után mindenki kedve szerint vak ping-ponggal, tó körüli túrázással, és beszélgetéssel szórakoztathatta magát.

Pénteken, a tábor utolsó napján, a résztvevők egy rövid beszélgetés keretein belül visszajelzést adtak a tábor vezetőjének, Tóth Sándornak a program lebonyolításáról. Ezek mindegyike pozitív volt. A csapat tagjai többek között az iránti reményüket fejezték ki, hogy az edzőtáborban, a tréningek során begyakorolt, a csörgőlabda játékhoz elengedhetetlen technikai elemek megfelelő alapot biztosítanak majd a játékosok számára az ősszel induló bajnoki szezonban.

Tóth Sándor edző, a válaszában kifejtette, hogy a jövőben egy 6 napos edzőtábort szervez, amelynek zárónapján, a játékosoknak lehetőségük lesz egy kirándulás formájában ellátogatni egy közeli településre, ennek során a résztvevők megtekinthetik annak nevezetességeit.

Ugyan ezen a napon a szakosztály minden tagja kapott egy játékosnadrágot, valamint egy versenymezt, amelyeket pályázati forrás felhasználásával szerzett be az egyesület.

Végül, de nem utolsó sorban érdemes még megemlíteni azt is, hogy az edzőtábor végén kiosztásra került egy kupa, amelyet a játékosok szavazatai alapján az a résztvevő kaphatott meg, aki a program során a legrátermettebb játékosnak bizonyult. A díjat ebben az évben Pillmann Tünde vehette át.

A tábor utolsó napja elsősorban a köszönetnyilvánítás jegyében telt. Ennek keretében a szakosztály tagjai köszönetet mondtak Tóth Sándor edzőnek, és feleségének a tábor minőségi lebonyolításáért, és az ellátásért.

 

Köszönetnyilvánítás:

 

Köszönetet mondunk Tóth Sándornak, és feleségének a tábor minőségi lebonyolításáért, és a színvonalas ellátásért.

Köszönet a támogatóknak: A kecskédi Általános Iskola dolgozóinak, , a horgászegyesületnek, valamint Szappanos Istvánnak.

Csörgőlabda Szakosztály

Tatabánya, 2021. augusztus 17.