On-line előadások: Home-Office-ban a látássérültek 7.

 Home-office-ban a látássérültek 7.

 A jelen beszámoló aa Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete által idén tavasszal Home-office-ban a látássérültek címmel elindított minisorozatának 7. részében elhangzott legfontosabb információkat tartalmazza.

A pandémia okán kihirdetett veszélyhelyzet miatt, a beszélgetés sorozatot az egyesület Youtube-csatornáján hallgathatták meg az érdeklődők.

A jelen dokumentum tárgyát képező riportban Miks-Rédai Csaba műsorvezető, valamint a Ferencvárosban működő Lámpás klub képviseletében Szalainé Erdei Tünde, és Tanai Csaba vettek részt.

A bemutatkozást követően a műsorvezető rákérdezett a pandémia okozta nehézségekre. Ezekkel kapcsolatosan Szalainé Erdei Tünde, és Tanai Csaba elmondta, hogy a tavalyi évben kezdték el kiépíteni  Ferencvárosban a látássérültek szabadidős tevékenységét lehetővé tevő közösséget, ezt azonban a pandémia okán kihirdetett veszélyhelyzet megakadályozta.

A vendégek elmondták, hogy a fenti okokból 2020. decemberétől olyan on-line programokat tartottak a civil szervezet berkein belül, amelyek elsősorban a látássérülteket érintő aktuális témákat öleltek fel. Példaként említették többek között Osvári-Lukács Ádám jogász prezentációját, aki jogi kérdésekkel foglalkozott, valamint Petneházi Emőke előadását, aki az általa képviselt Narradívák nevet viselő civil szervezet narrációs tevékenységéről beszélt.

Ezt követően Szalainé Erdei Tünde rátért az önkormányzattal való kapcsolat ismertetésére. Ennek keretében elmondta, hogy meglehetősen jó kapcsolatot ápolnak a Ferencvárosi önkormányzattal. A fentiek mellett kifejtette azt is, hogy a jövőben az akadálymentesítéssel kapcsolatos kérdésekről fognak egyeztetni.

A polgármesteri hivatallal történő együttműködés vonatkozásában kiemelte a járvány első hullámának kitörésekor végzett közös összefogást, amelynek keretében a Ferencvárosban élő idős emberek részére nyújtottak segítséget a bevásárlásban, és a gyógyszerek kiváltásában.

A jövőbeni tervekkel kapcsolatosan Tanai Csaba elmondta, hogy jelenleg nem terveznek szabadtéri programokat, a rendezvényeket feltehetően a korlátozások feloldását követően kezdik majd el szervezni, természetesen a tagok bevonásával.

Végezetül, a vendégek néhány személyes gondolatot osztottak meg a hallgatósággal. Ennek keretében Szalainé Erdei Tünde azt üzente a hallgatóknak, hogy a felhők felett mindig ragyog a nap, e mellett az iránti reméli fejezte ki, hogy a járvány elmúltával ismét lehet majd közösségi programokat szervezni.

Tanai Csaba a koronavírus elleni védőoltás beadásának fontosságát hangsúlyozta.

A beszélgetés végén Miks-Rédai Csaba műsorvezető megköszönte a vendégeknek az interjún való részvételt, a hallgatóknak pedig a figyelmet, majd mindenkinek kellemes időtöltést kívánt a nap további részére.

Pillmann tünde

Várgesztes, 2021. augusztus 3.

 

Megjegyzések