Halászlé parti 2021

 

Halászléparti 2021

 

Immár hagyomány, hogy egyesületünk minden év nyarán halászlépartit rendez a kecskédi horgásztónál. Így történt ez az idei esztendőben is.

A program 2021. augusztus 14.én került megvalósításra, 50 fő részvételével. Az esemény fő szervezője Tóth Sándor, egyesületünk alelnöke volt.

A rendezvényen megjelentek többek között a tatabányai Csörgőlabda Szakosztály játékosai, akik az előző héten edzőtáborban vettek részt a kecskédi horgásztónál, valamint a Fény a Sötétben Alapítvány által működtetett megOldás Elemi Rehabilitációs Központ munkatársai is, akik bemutatták az intézmény által biztosított legfontosabb szolgáltatásokat.

A programmal kapcsolatos felhívást egyesületünk az évente több alkalommal megjelenő hírlevelében tette közzé.

A kitűzött napon, 2021. augusztus 14.én, a résztvevők megjelentek az esemény helyszínén, a kecskédi horgásztónál.

A programot egyesületünk elnöke, Nagyné Papp Edit nyitotta meg, aki expozéjában ismertette a rendezvény rövid programját, és kellemes szórakozást kívánt a megjelenteknek.

A nyitóbeszédet követően, bemutatkozott a Fény a Sötétben Alapítvány által működtetett MegOldás nevet viselő Elemi Rehabilitációs Központ. Ennek keretében Joszt László szakmai vezető röviden ismertette a vakok elemi rehabilitációjának jogszabályi hátterét, valamint az intézmény által biztosított legfontosabb szolgáltatásokat is vázolta.

A szakmai vezető a prezentációjában többek között kifejtette, hogy az intézmény elsősorban a felnőtt korban látássérültté vált személyek jelentkezését várja. A komplex rehabilitáció során lehetőség van a fehérbottal történő közlekedés, a mindennapos tevékenységek, a Braille írás, valamint az okoseszközök használatának elsajátítására. Az előadás végén, a résztvevők feltehették az intézmény munkatársai részére az elhangzottakkal kapcsolatosan felmerült kérdéseiket.

A finom ebéd után, megkezdődtek a sportversenyek. A látássérült résztvevők lengőtekében, és vak ping-pongban mérhették össze tudásukat. A győztesek mindkét versenyszámban értékes nyereményekkel lettek gazdagabbak.

A versenyeket követően, estig folytatódott a családias hangulatú beszélgetés.

A program végén a résztvevők köszönetet mondtak Tóth Sándor alelnöknek, és feleségének a minőségi ellátásért.

Köszönetet mondunk a kecskédi Horgászegyesületnek, hogy lehetővé tette a program megvalósítását.

Pillmann Tünde

Tatabánya, 2021. augusztus 18.