On-line előadások: Home-office-ban a látássérültek

 Home-office-ban a látássérültek- a VGYKE hangos hírmondója

 A jelen dokumentum a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális egyesülete által Home-office-ban a látássérültek címmel elindított minisorozatának utolsó részében elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza.

A beszélgetés az egyesület Youtube- csatornáján volt követhető az érdeklődők számára.

A műsorban Miks-Rédai Csaba műsorvezető, és Bönde Katalin szerkesztő vett részt, akik az egyesület által Hangos hírmondó néven életre hívott projekt létrejöttének körülményeit vázolták.

Ezzel kapcsolatosan elmondták, hogy a pandémia kitörését megelőzően az egyesület telefonjának egyik mellékén hallgathatta meg a civil szervezet tagsága a hangos hírmondóban közzétett híreket. Az információk felolvasása önkéntesek bevonásával zajlott.

A pandémia kitörését követően, az egyesület hangos hírmondója jelentős átalakuláson ment keresztül. Ez elsősorban abban nyilvánult meg, hogy a szolgáltatás új nevet kapott. A műsor tehát ettől kezdve Vendégváró néven futott. A műsorvezetők hétről hétre olyan személyekkel folytattak érdekes beszélgetéseket, akik a látássérültek érdekvédelmét érintő prezentációkat tartottak. Ezek elsősorban jogi, és egészségügyi témákat öleltek fel.

A műsorokkal kapcsolatosan a részvevők elmondták, hogy a legbüszkébbek a fehérbot napi rendezvényre voltak. Az eseményen ugyanis az egyesület tagsága által előadott versek voltak hallhatók.

A program zárásaként, a két résztvevő néhány személyes gondolatot osztott meg a hallgatósággal. Ebben az oltások felvételének fontosságát hangsúlyozták.

Ezt követően a vendégek kellemes napot kívántak a hallgatóságnak, és lezárták a beszélgetést.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2021.09.16.

Megjegyzések