Szemléletformáló program 2021. szeptember

 Szemléletformáló program 2021. szeptember 18

A korábbi évek sikereire való tekintettel, egyesületünk képviselői az idei esztendőben is nagy örömmel vettek részt a rendőrség által 2021. szeptember 18-án megrendezett családi napján a tatai tóparton, ahol szemléletformáló programot tartottunk a résztvevők számára. Az eseményen a látássérült sorstársaink közül 6 fő vett részt.

A jelen beszámoló keretei között tartjuk fontosnak megemlíteni, hogy a tavalyi évben, a koronavírus-járvány okán bevezetett korlátozó intézkedések jelentősen megnehezítették a hasonló  programok megtartását.

A korlátozó intézkedések feloldását követően azonban, egyesületünk az idei esztendőben örömmel tett eleget a felkérésnek.

Az esemény előzményeként a rendőrség képviselői felvették a kapcsolatot egyesületünk elnökével, Nagyné Papp Edittel, aki örömmel fogadta a felkérést.

A kapcsolatfelvételt követően egyesületünk részéről lezajlott a rendelkezésre álló eszközök számbavétele, és szükség szerinti karbantartása, valamint a szemléletformáló csoport tagjaival a személyre szabott feladatok kijelölése, és megbeszélése.

A kitűzött napon, 2021. szeptember 18-án, egyesületünk képviselői autóbusszal érkeztek meg a rendezvény helyszínére, ahol megtörtént az érzékenyítő programok megtartásához szükséges állomások kijelölése.

A résztvevő családok ezt követően a fent említett állomásokon kipróbálhatták a pontírást, a beszélő okoseszközök használatát, valamint azokat a mindennapos tevékenységeket, amelyek elvégzése nehézséget okoznak a látássérült személyek számára.

Ezután a látogatók feltehették az elhangzottakkal kapcsolatosan felmerült kérdéseiket, amelyek elsősorban a braille írás elsajátításának időtartamára, a látássérültek számára szóbajöhető szabadidős tevékenységekre, valamint a papírpénz felismerésére terjedtek ki.

A rendezvényt követően, lezajlott a program értékelése, valamint a referenciaigazolások bekérése.

Tapasztalataink szerint, a családi nap résztvevői nagy örömmel vettek részt a számukra nagy gonddal, és magas szakmai kompetenciával előkészített feladatok megoldásában, egyesületünk ezért a jövőben is szívesen vállalja a hasonló rendezvényeken való részvételt. 

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2021. szeptember 22.