Csörgőlabda bemutató a Bárdos László Gimnáziumban

Csörgőlabda bemutató a Bárdos László Gimnáziumban

Immár 2017 óta hagyomány, hogy minden esztendőben február 22.én ünneplik meg a fogyatékkal élő sportolók a parasport napját, amiről természetesen a Tatabányai Csörgőlabda Szakosztály is megemlékezett, egy csörgőlabdabemutató keretében. A program a tatabányai Bárdos László Gimnáziumban valósult meg 2022. február 22.én. A szakosztályt 6 fő játékos, valamint Tóth Sándor, a szakosztály vezetője, egyben a csapat edzője képviselte.

A Vakok és Gyengénlátók Komárom Esztergom Megyei Egyesületét a programon Nagyné Papp Edit elnök, és Kotrosits Ferencné irodavezető képviselte.

Tatabánya város önkormányzatának képviseletében Lusztig Péter alpolgármester, és Dubiel Csilla sportügyi referens vett részt a rendezvényen. .

A program lebonyolításával kapcsolatosan fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy az esemény az eredeti tervek szerint 2020. márciusában került volna megtartásra, ám a koronavírus-járvány kitörése okán bevezetett korlátozó intézkedések ezt nem tették lehetővé. A járványhelyzet javulásával azonban az idei esztendőben megvalósulhatott a rendezvény.

A kitűzött napon, 2022. február 22.én, a szakosztály képviselői megjelentek a program helyszínén. A pálya elkészítését követően Móricz Ádám, a csapat egyik játékosa ismertette a résztvevők számára a csörgőlabda sportjáték kialakulásának történetét, és a játék legfontosabb szabályait, majd a csapat megjelent játékosai: Hadobás Lilla, Lukácsi Mónika, Lux Levente, Móricz Ádám, Pillmann Tünde, és Tóth Márk, Martyin Balázs bíró vezetésével egy néhány perces bemutató keretein belül demonstrálták a diákok részére az elhangzottakat.

A bemutatót követően a gimnázium vállalkozó szellemű tanulói kipróbálhatták ezt az izgalmas sportot. A mérkőzések szünetében a helyi média képviselői interjút készítettek Tóth Sándor edzővel.

A rendezvény zárása ként a résztvevő diákok, és tanáraik, valamint Lusztig Péter alpolgármester visszajelzést adtak a szakosztály képviselői részére a program lebonyolításával kapcsolatban. A visszajelzések mindegyike pozitív volt.

Köszönetet mondunk Szappanos Istvánnak, a Csörgőlabda Bizottság elnökének, hogy a háttérben biztosította a szakosztály játékosainak felszerelését, valamint Tóth Sándor edzőnek, és a Tatabányai Csörgőlabda Szakosztály képviselőinek a rendezvény színvonalas lebonyolításáért.

Csörgőlabda Szakosztály, Tatabánya

A beszámolót készítette: Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. február 24.