Költészetnapi megemlékezés 2022

Költészetnapi megemlékezés 2022

 Április 11én emlékezünk meg a magyar költészet napjáról. A jeles napot természetesen egyesületünk is megünnepelte, egy klubnap keretében. Az eseményre április 11.én került sor Tatabányán, a Millenium-parkban található sportirodában, 10 fő részvételével.

A műsort egyesületünk elnöke, Nagyné Papp Edit nyitotta meg, aki ismertette a rendezvény részletes programját, majd átadta a szót Keresztes Erzsébetnek, aki Tóth Árpád Április című versét olvasta fel.

Ezután a résztvevők meghallgathatták József Attila, a Dunánál című versét, Kaszás Attila előadásában.

Ezt követően Kotrosits Ferencné vezetésével egy irodalmi vetélkedő került megrendezésre. A megmérettetésen ismert íróinkhoz kapcsolódó kérdések, és idézetek hangzottak el. A résztvevők feladata az irodalmi alkotásokból elhangzott részletek íróinak kitalálása volt. A versenyt Pillmann Tünde nyerte meg.

Az esemény 2. részében a megjelentek felelevenítették a húsvéthoz kapcsolódó népszokásokat, egy beszélgetés keretében, ezt megelőzően Keresztes Erzsébet felolvasta Ady Endre Beteg húsvét című költeményét.

A klubnap további része vidám beszélgetéssel telt, majd Nagyné Papp Edit egyesületi elnök megköszönte mindenkinek a részvételt, és lezárta a programot.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. április 15.