Stratégiai megállapodás a fogyatékkal élő emberekfoglalkoztatásáról

 Stratégiai megállapodás a fogyatékkal élő emberekfoglalkoztatásáról

2021. december 3.án, a fogyatékkal élő emberek világnapján a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének szervezésében egy stratégiai megállapodás ratifikálása zajlott le, amivel a jövőben a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatását kívánják elősegíteni.

A programot élőben közvetítették a szervezők a VGYKE Egyesület facebook-oldalán.

Azoknak, akik a rendezvény időpontjában nem tudtak csatlakozni az on-line eseményhez, időkorlát nélkül lehetőségük nyílik a program hanganyagának meghallgatására a VGYKE-Egyesület Youtube-csatornáján. A jelen összefoglaló is ez alapján készült.

A program elején Kollárszki Boglárka moderátor köszöntötte a résztvevőket, és ismertette a program menetét, majd átadta a szót a 3 civil szervezet megjelent képviselőjének: Fodor Ágnesnek, a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesület elnökének, Papp Szabolcsnak, a Nem adom fel Alapítvány elnökének, és Pataki Zoltánnak, az EUR HR Groups cég képviselőjének , akik néhány fontos gondolatot osztottak meg a résztvevőkkel.

Mindhárman kiemelt fontosságúnak nevezték a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatását. Ennek elősegítése érdekében a 2020-as esztendőben egy on-line szemléletformáló programsorozatot szerveztek a munkáltatók részére, amely kiemelt sikerrel zárult.

A 3 civil szervezet képviselői megemlítették azt is, hogy a technika, és az informatika fejlődése nagy előrelépést jelentett a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatásában. A fenti témakör vonatkozásában a jövőbeni tervek között említették egy hiánypótló könyv jövőbeni kiadását, ami a Kapu a munka világába címet viseli. A kiadványban 50 olyan munkakör kerül bemutatásra, amelyekben a látássérültek foglalkoztatása is lehetővé válik.

A beszédeket követően, lezajlott a stratégiai megállapodás aláírása.

Ezután az ádventi készülődés jegyében egy karácsonyi vers hangzott el egy látássérült sorstárs előadásában.

Ezt követően Kollárszki Boglárka moderátor megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta a beszélgetést.

A hanganyag teljes terjedelmében megtekinthető a VGYKE-Egyesület Youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. április 4.