A Mozilla Thunderbird program hasnzálata

 

A Mozilla Thunderbird program hasnzálata

 

A jelen dokumentum a Visor nevet viselő podcastsorozat legújabb adásában elhangzottak összefoglalóját tartalmazza. Az adás állandó műsorvezetője, Görcsi Krisztián, ezúttal a Mozilla Thunderbird program használatát mutatta be részletesen a hallgatóknak.

Az alkalmazás elsősorban az elektronikus levelek küldésére, és fogadására alkalmazható.

A szoftver telepítéséhez a számítógépünkön megtalálható böngésző program segítségével látogassuk meg a ninite.com honlapot. A betöltődő oldalon, a címsorok között a h betűvel lépkedhetünk. A fent leírt módszer segítségével keressük meg a Messaging címsort, majd a nyíl billentyűkkel kutassuk fel a Thunderbird elemhez tartozó jelölőnégyzetet, és jelöljük be azt a szóköz billentyűvel.

Ezután Enterrel aktiváljuk a Get your ninite gombot, ezzel megkezdődik a letöltés folyamata.

Az alkalmazás telepítőjét a Letöltések mappában találhatjuk meg. A szoftver installálásához az Enter billentyűvel aktiváljuk a telepítőt. Fontos tudni, hogy a Jaws for Windows képernyőolvasó szoftver teljes egészében végig vezet minket a telepítés folyamatán, aminek során többek között el kell fogadnunk a licensz szerződést, és be kell jelölnünk  a parancsikon létrehozását lehetővé tevő jelölőnégyzetet is. Az ablakot a Kész gomb megnyomásával zárhatjuk be.

Az alkalmazást az asztalon található parancsikon segítségével indíthatjuk el.

Postafiók hozzáadásához a program első megnyitását követően válasszuk az Új postafiók hozzáadása elemet. A felbukkanó képernyőn adjuk meg a nevünket, a korábban létrehozott e-mail címünket, és a hozzá tartozó jelszót. Ezután a szoftver a megadott adatokkal bejelentkezik a postafiókunkba, és szinkronizálja az elektronikus leveleinket.

Az e-mail üzenetek fogadásához elsőként aktiváljuk a programot egy, az asztalon megtalálható parancsikon segítségével, ezután lépjünk a fanézetre, és keressük meg a Beérkezett üzenetek nevet viselő mappát, végül aktiváljuk azt az Enter billentyű megnyomásával. Ekkor megjelennek a beérkezett e-mail üzenetek, amiket szintén az Enter billentyűvel olvashatunk el.

A program segítségével lehetőségünk van elektronikus levelek küldésére is. Ehhez az Alt gombbal aktiváljuk a fájl menüt, és válasszuk az új almenüt, ezen belül pedig az üzenet opciót. A megjelenő ablakban adjuk meg a levél címzettjét, a levél tárgyát, és a hozzá tartozó kísérő szöveget. Ha az üzenethez mellékletet is szeretnénk csatolni, akkor a fájl menüben válaszuk a mellékletek almenüt, és aktiváljuk azt az Enter billentyű segítségével. Ekkor egy fájlválasztó tárul elénk, amivel kiválaszthatjuk a csatolni kívánt fájlt. A levelet a fájl menü Küldés gombjával, vagy a Control + Enter billentyűkombinációval küldhetjük el.

A hangosbemutatót követően, Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható a legnépszerűbb podcast szolgáltatóknál, vagy az Alkosoft BT Youtube- csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. április 5.