Visor – a Mozilla Thunderbird program beállítása

 

Visor – a Mozilla Thunderbird program beállítása

 

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat legfrissebb adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. Az adás állandó műsorvezetője: Görcsi Krisztián ezúttal a Mozilla Thunderbird nevet viselő levelező program beállítását mutatta be a hallgatóknak.

A Mozilla Thunderbird program elsősorban az elektronikus levelek küldésére, fogadására, és rendszerezésére szolgál. Az alkalmazás beállításának megkezdéséhez elsőként nyissuk meg az applikációt az asztalon megtalálható parancsikon segítségével, ezután az Alt billentyűvel lépjünk be az alkalmazás menüjébe, és válasszuk a beállítások opciót.

Elsőként kapcsoljuk ki a kezdőlap megjelenése funkciót oly módon, hogy a szóköz billentyűvel vegyük ki a jelölést a hozzá tartozó jelölőnégyzetből. Ekkor a program újbóli betöltődését követően, megtekinthetjük az alkalmazás által szinkronizált elektronikus leveleinket.

Az applikáció alapértelmezett nyelve ként a magyar opciót érdemes beállítani. Ehhez a nyelv menüben válasszuk ki a magyar lehetőséget, majd nyomjuk meg az Enter billentyűt.

Ha azt szeretnénk, hogy az alkalmazás egy értesítési hangot játsszon le az elektronikus levelek érkezésekor, akkor jelöljük be a hang lejátszása a levelek érkezésekor jelölőnégyzetet a Szóköz billentyűvel.

A fentiek mellett érdemes a programban azt is beállítani, hogy az üzenetek külön ablakban jelenjenek meg, ehhez a beállítások lehetőségen belül kapcsoljuk be az üzenetek külön ablakban jelenjenek meg opciót.

A látássérült emberek számára fontos lehet, hogy az alkalmazáson belül az üzenetek dátum szerint csoportosítva jelenjenek meg. Ehhez a rendezés menüben válasszuk a dátum opciót.

A hangosbemutatót követően, Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

Az adás teljes terjedelemben meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT youtube-csatornáján, és az ismert podcast szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. április 26.