Visor – A Hunkey billentyűzet bemutatása

 

Visor – A Hunkey billentyűzet bemutatása

 

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozatának március 19.i adásában elhangzottak összefoglalóját tartalmazza. Az adás állandó műsorvezetője: Görcsi Krisztián ezúttal az iPhone készülékekre elérhető, Hunkey nevet viselő billentyűzet használatát mutatta be a hallgatóknak.

A fent említett billentyűzet 1990 forintért vásárolható meg az App Store árúházban. Az alkalmazás megvásárlásához az iPhone készülékünkön nyissuk meg az említett applikációt, és lépjünk a keresés lapfülre, majd aktiváljuk azt 1 egy ujjas dupla koppintással. Következő lépésként a megjelenő szerkesztőmezőbe írjuk be a hunkey kulcsszót, majd koppintsunk a képernyő alján megtalálható keresés gombra. Ezt követően a megjelenő találatok közül az első eredményre koppintsunk duplán, ekkor megjelenik a fizetési adatainkat bekérő űrlap, aminek kitöltésével megadhatjuk a banki adatainkat. A sikeres tranzakciót követően koppintsunk a letöltés gombra, ekkor megkezdődik a beszerzés folyamata. Az alkalmazást a főképernyőn megtalálható ikon segítségével nyithatjuk meg.

A billentyűzet testreszabásához válasszuk az applikáció beállítások opcióját, majd kapcsoljuk be a diktálás, és a magyar ékezetes billentyűzet funkciókat.

A billentyűzet más billentyűzetekkel ellentétben lehetővé teszi az ékezetes karakterek bevitelét is.

Az alkalmazás két féle szövegbevitelt is lehetővé tesz. Ezek közé tartozik a diktálás, valamint a szabványos gépelés is.

A szabványos gépelés esetében az applikáció megnyitása után keressük meg az iPhone készülékünk billentyűzetén azt a karaktert, amelyet be szeretnénk írni, majd koppintsunk rá 1 újjal duplán. Ekkor a Voiceover szóban is visszajelzi a begépelt karaktert.

A diktálás megkezdéséhez aktiváljuk az alkalmazást, majd koppintsunk két ujjal duplán a diktálás opción, és diktáljuk le a begépelni kívánt szöveget. A művelet végeztével aktiváljuk a kész gombot.

A billentyűzetet alapértelmezetté tudjuk tenni az iPhone készülékünk beállítások applikációjának billentyűzetek menüpontjában. Ehhez válasszuk ki azt a billentyűzetet, amelyet alapértelmezetté kívánunk tenni, majd végezzünk egy ujjas dupla koppintást, de a második koppintást követően ne engedjük fel az ujjunkat. Ezt követően húzzuk addig, amig a hunkey átrendezése üzenetet nem halljuk, majd engedjük fel az újunkat.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián műsorvezető megköszönte a hallgatóknak a figyelmet, majd lezárta az adást.

A műsor teljes terjedelmében meghallgatható az Lakosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcastszolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. április 19.