Útmutató az Evo e12 készülékhez 5. rész

 

Útmutató az Evo e12 készülékhez 5. rész

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat november 29.i alkalmán elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Görcsi Krisztián folytatta az Evo e12 nevet viselő hangoskönyvolvasó készülék funkcióinak ismertetését.

Az adás első részében az FM rádió kezelésének módja került bemutatásra. Ezzel kapcsolatosan fontos tudni, hogy a funkció használata előtt, a jobb vétel érdekében érdemes kihúzni az eszköz antennáját.

Az FM rádió bekapcsolásához elsőként keressük meg a fenti funkciót a hangoskönyvolvasó menüjében, majd nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor megkezdődik az első rendelkezésre álló rádióállomás lejátszása. Az eszköz révén természetesen lehetőségünk van a csatornák között történő keresésre is. Erre két módszer áll a rendelkezésünkre:

Automatikus: a fenti lehetőség választásához a rádió menüjében keressük meg az Automatikus opciót, ekkor a készülék megkeresi az összes befogható rádióállomást. A talált csatornák között a nyílbillentyűkkel lépkedhetünk.

Léptetés: A fenti lehetőség választásával a nyílbillentyűkkel lépkedhetünk a rendelkezésre álló rádiófrekvenciák között. Ha egy állomást el kívánunk menteni a kedvencek listájára, akkor nyomjuk meg a  Menü gombot, majd válasszuk a Hozzáadás a kedvencekhez lehetőséget. Ekkor rákérdez a rendszer arra, hogy biztosan hozzá szeretnénk e adni az adott csatornát a kedvencek listájához. Ha igen, akkor nyomjuk meg az Ok gombot.

Az állomások törléséhez a rádióhoz tartozó Menüben válasszuk az Összes állomás törlése lehetőséget.

Az adás második részében Görcsi Krisztián műsorvezető az úgynevezett gyorsdiktafon funkcióval ismertette meg a hallgatókat. A lehetőség eléréséhez nyomjuk meg röviden a Felvétel gombot. A felvétel leállításához ismét nyomjuk meg a fent említett billentyűt. Ekkor a rögzített hangfájl a Felvételek mappába kerül elmentésre.

A felvételi beállításokat az eszköz menüjében érhetjük el. Itt testreszabható a felvétel hangereje, a hangfájl formátuma, és a zajszűrő használata is.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcastszolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. november 29.