Útmutató az Evo e12 készülékhez 6. rész

 

Útmutató az Evo e12 készülékhez 6. rséz

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcastsorozat december 6.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza, amiben Görcsi Krisztián műsorvezető folytatta az Evo e12 készülék legfontosabb funkcióinak ismertetését.

Az adás első részében azonban felhívta a figyelmet a fent említett cég által biztosított évvégi akcióra, aminek keretében a www.alkosoft.hu honlapon található webáruházban 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg az alapítvány által forgalmazott beszélő, és tapintható karórák.

Az adás második részében  az internetes rádiók hallgatásának módja került terítékre. Az Alkosoft Nonprofit BT által kiadott internetes rádiócsomag ingyenesen letölthető a www.alkosoft.hu honlapról, a Terméktámogatás menüpont alatt.

A mappa kicsomagolását követően csatlakoztassuk az eszközt a hozzá kapott adat/töltőkábel segítségével a számítógépünkhöz, majd a lejátszó belső memóriájába másoljuk be a korábban letöltött internetes rádiócsomagot.

Fontos tudni, hogy a rádióállomások hallgatásához internetkapcsolat szükséges.

Ezután csatlakoztassuk le a hangoskönyvolvasót a számítógépről, majd a mappastruktúrában keressük meg az Internetes rádió mappát. Ekkor megjelenik a feltöltött rádióállomások listája. Egy csatorna hallgatásához nyomjuk meg az Ok gombot, az adás szüneteltetéséhez ismét nyomjuk meg az Ok gombot. A listába történő visszalépéshez nyomjuk meg a Vissza gombot.

A fentiek mellett lehetőségünk van arra is, hogy egy rádióállomást hozzáadjunk a Kedvencek listájához. Ehhez az adott csatornán állva nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Hozzáadás a kedvencekhez opciót. Ezután rákérdez a rendszer arra, hogy valóban el kívánjuk e végezni a fenti műveletet, ekkor nyomjuk meg az Ok gombot.

Az állomások törléséhez nyomjuk meg a Menü gombot, majd válasszuk az Állomás, vagy az Összes állomás törlése lehetőségek valamelyikét. A kedvencek listája, és a tárolt állomások mappája között történő navigáláshoz a jobbra, és a balra nyílbillentyűket használhatjuk.

Egy rádióadás felvételéhez röviden nyomjuk meg a Felvétel gombot. A rögzítés leállításához nyomjuk meg a Vissza gombot. A hangfelvétel a Felvételek mappában kerül elmentésre.

A műsor harmadik részében a podcastok hallgatásának módja került terítékre. Ehhez elsőként meg kell szerkesztenünk a saját podcastfájlunkat. Ezután, az internetes rádiók hallgatásának taglalásakor említett módon másoljuk fel az adott fájlt a készülékünkre. Ezt követően a lejátszó mappastruktúrájában keressük meg a Podcastok lehetőséget. Ekkor megjelenik az elérhető podcastfolyamok listája. A kiválasztott csatornán állva nyomjuk meg az Ok gombot. Ekkor megjelenik az epizódok listája. Egy epizód hallgatásához nyomjuk meg az Ok gombot.

Egy epizód letöltéséhez nyomjuk meg a Menü gombot, majd válasszuk az Epizód letöltése opciót. Az adás a Letöltéskezelő nevet viselő mappába kerül letöltésre. Az adás törléséhez nyomjuk meg a Menü gombot, és válasszuk a Törlés lehetőséget.

A hangosbemutató után Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd lezárta az adást.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. december 6.