Vendégváró - Vak baseball tábor

 

Vendégváró – Vak baseball tábor

 

A jelen dokumentum a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi-Regionális Egyesülete által Vendégváró címmel elindított riportsorozat legfrissebb adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza.

A vendégváró című műsor állandó házigazdája, Miks-Rédai Csaba ezúttal az érden szeptember 10- és 12 között megrendezett vak baseball táborba látogatott el, ahol lehetősége nyílt megismerkedni a fent említett sportág legfontosabb szabályaival, és az edzőkkel.

A programot a Bartimeus nevű egyesület szervezte meg. A civil szervezet legfontosabb célja a látássérültek szabadidős programokhoz való hozzáférésének elősegítése. Ennek érdekében főként a nyári hónapokban táborokat, és kirándulásokat szerveznek a részükre.

A vendégváró című műsor keretében Miks-Rédai Csaba elsőként egy edzővel beszélgetett a vak baseball-al kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról. A tréner a vele készült riportban többek között kifejtette, hogy a legfőbb célja a fent említett sportág Magyarországon való elterjedésének elősegítése. Véleménye szerint ugyanis lényeges, hogy a látássérültek minden olyan sportolási lehetőséghez hozzájussanak, amelyek számukra is elérhetők. Ezek közé tartozik többek között a csörgőlabda, vagy a jelen dokumentum kereteiben már többször emlegetett vak baseball , amely elsőként Amerikában terjedt el.

A műsor 2. részében Miks-Rédai Csaba megismerkedett a sportág legfontosabb szabályaival, és a pálya felépítésével. Ezután a hallgatók belehallgathatak egy izgalmas baseball mérkőzésbe.

Az adás utolsó részében a műsor házigazdája a Bartimeus egyesület elnökével beszélgetett, aki az általa képviselt civil szervezet tevékenységeiről elmondta, hogy a legfontosabb céljuk a látássérültek szabadidős programokhoz való hozzáférésének elősegítése. Ennek érdekében az egyesület főként a nyári hónapokban táborokat, és kirándulásokat szerveznek a részükre.

 

A műsor végén Miks-Rédai Csaba a hallgatók figyelmébe ajánlotta a Hobbyrádióban, valamint a VGYKE-egyesület facebook-oldalán, és Youtube-csatornáján megjelenő tartalmakat, majd megköszönte a hallgatóknak a figyelmet, és mindenkinek további kellemes időtöltést kívánt.

A teljes adás meghallgatható a VGYKE-egyesület Youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2021. november 10.