Edzőtábor Kecskéd 2022

 Edzőtábor Kecskéd 2022

 A korábbi évekhez hasonlóan, a tatabányai Csörgőlabda Szakosztály az idei esztendőben is megrendezte nyári edzőtáborát, 2022 augusztus 8, és 13 között a Kecskédi Horgásztónál.

A program fő szervezője a szakosztály elnöke, egyben a csapat edzője, Tóth Sándor volt, aki a rendezvényt megelőzően összeállította a tábor ideje alatt alkalmazandó edzéstervet, majd felvette a kapcsolatot a Kecskédi Általános Iskola vezetőjével, és kibérelte az oktatási intézmény tornatermét az esemény teljes időtartamára.

Érdemes még megemlíteni, hogy a szakosztály tagjai a 2022. július 23-án megrendezett halászlé partin egy beszélgetésen is részt vettek, aminek keretein belül Tóth Sándor edző részletes tájékoztatást nyújtott a csapat tagjainak a táborral kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

A kitűzött napon, 2022. augusztus 8.-án, a szakosztály tagjai megjelentek az esemény helyszínén, a Kecskédi Horgásztónál.

A hétfői nap elsősorban a tábor előkészítésének jegyében zajlott. Ennek keretében megtörtént a sátrak felállítása, és a pálya előkészítése .

A finom ebédet követően, Tóth Sándor, és felesége 1-1 pólóval lepte meg a tábor résztvevőit.

A délután további része kellemes hangulatú beszélgetéssel telt.

A keddi naptól megkezdődtek a tréningek, a Tóth Sándor edző által összeállított edzésterv alapján.

Az erőnléti edzést követően két részre oszlott a csapat. Míg a csoport egyik fele Tóth Sándor vezénylete mellett a játék alapvető elemeit sajátította el, addig  a többi résztvevő Martyin Balázs közreműködésével a pontra történő lövést, és a pályán való gyors tájékozódást gyakorolta.

Délutánonként a játékosok izgalmas kőrmérkőzéseken mérhették össze tudásukat. A szállásra történő visszatérést követően, az esték jó hangulatú beszélgetéssel teltek.

A pénteki edzés után, a tábor helyszínére ellátogatott Szappanos István, a Magyar Kézilabda Szövetség Csörgőlabda Albizottságának elnöke is, aki több relikviával is megajándékozta a szakosztály játékosait, és segítőiket. Az elnök e mellett néhány szót is szólt a megjelentekhez.

Ennek keretében kiemelt fontosságúnak nevezte az utánpótlás nevelést, ami lehetővé teszi azt , hogy a csörgőlabda sportjáték minél hosszabb ideig fennmaradhasson.

Véleménye szerint lényeges a sportágnak az oktatási intézményekben való népszerűsítése is.

A fentieken kívül Szappanos István elmondta, hogy egy előzetes felmérést követően megállapította, hogy a tatabányai Csörgőlabda Szakosztályban Tóth Sándor vezénylete mellett minőségi munka folyik, ennek elismeréseként a csapat kiemelten számíthat a bizottság támogatására.

Végül, de nem utolsó sorban tájékoztatta a résztvevőket arról, hogy a jövőben a bajnoki fordulók várhatóan Tatán kerülnek majd megrendezésre.

Tóth Sándor a válaszában megköszönte a dicsérő szavakat, és elmondta, hogy a tábor legfontosabb célja a játékosok erőnlétének fejlesztése mellett a kapcsolatok erősítése volt.

Ezután a szakosztály tagjai visszajelzést adtak a tábor vezetőjének az esemény lebonyolításának vonatkozásában. Ezek mindegyike pozitív volt.

Ezt követően Tóth Sándor edző minden játékosnak személyre szabott tanácsokat adott arra vonatkozóan, hogy a jövőben mit kell megtennie annak érdekében, hogy az őszi bajnoki szezonra a legmagasabb szintű fejlődést érje el.

A szombati nap elsősorban a köszönetnyilvánítás jegyében telt. A résztvevők köszönetet mondtak Tóth Sándor edzőnek, és feleségének a tábor lebonyolításáért, és az ellátásért.

Az esemény természetesen nem valósulhatott volna meg a segítők nélkül. Köszönjük Szappanos Istvánnak, Martyin Balázsnak, Martyinné Váradi Dorinának, Erős Lászlónak, Tóth Sándornak és Tóthné Évának, hogy minőségi munkájukkal lehetővé tették a tábor lebonyolítását.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. augusztus 15.