Vendéghang – Beszélgetés Bódai-Sós Judittal

 Vendéghang – Beszélgetés Bódai-Sós Judittal

 A jelen dokumentum a HELMA nevet viselő könyvkiadó által Vendéghang néven elindított podcast-sorozat legújabb adásában elhangzottakat foglalja össze.

A műsor vendége ezúttal Bódai-Sós Judit szerző volt, aki az adásban mesélt az iskolás éveiről, és a HELMA kiadó gondozásában megjelent köteteiről is.

A beszélgetés első részében az írónő bemutatkozott. Ennek keretében elmondta, hogy egy Tolna Megyei kis faluban látta meg a napvilágot. Az általános iskolát a szülőfalujában végezte el. Középfokú tanulmányait a Szekszárdi Gimnáziumban folytatta.

Az érettségi megszerzését  követően, Bódai-Sós Judit a Szegedi Egyetem pedagógus karán szerzett tanári diplomát.

Az egyetem elvégzését követően 1 évig pedagógusként tevékenykedett, kisfia születése után azonban felhagyott a fenti hivatással. Jelenleg egyéni vállalkozóként dolgozik.

Az írói munkásságával kapcsolatosan Bódai-Sós Judit megjegyezte, hogy eddig 9 kötet jelent meg a HELMA könyvkiadó gondozásában.

Az adásból kiderült, hogy az írónő jelenleg több irodalmi műfajban is alkot. Ezek közé tartoznak többek között a versek, az ifjúsági regények, és a novellák is.

Bódai-Sós Judit a podcastműsorban az általa megalkotott legnépszerűbb művekről is beszélt. Ezek Között szerepel sok más mellett a Gasztrómesék című könyvsorozat, amely a különleges ételek elkészítését dolgozza fel, mesék formájában, a visszafelé szaladó fák az általa átélt személyes élményeknek állít emléket, a Mennybéli mesék pedig a szentek legendáját dolgozza fel.

Az adás végén az írónő érdekes szemelvényeket olvasott fel a Visszafelé haladó fák című novellás kötetből.

Ezt követően, a műsorvezetők megköszönték mindenkinek a figyelmet, majd lezárták a beszélgetést.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható a www.helma.hu/dadcastjaink menüpont alatt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. augusztus 23.