Okostelefonnal használahtó lázmérő

 Okostelefonnal használahtó lázmérő

Bevezetés

 A jelen dokumentumban egy okostelefonnal  használható lázmérőt mutatok be, amelyet a Vitings termo nevet viselő cég gyárt. Az írás egy, a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei egyesületének Youtube-csatornájára feltöltött videó alapján készült.

Súlyos hiányosságnak tartom ugyanakkor, hogy a termék beszerzésének módjáról, valamint a készülék áráról a hanganyagban nem közöltek érdemi információkat.

Jó olvasást kívánok!

Írásom következő részében a profil létrehozásának módszerét mutatom be részletesen.

 

Profil létrehozása

 

A művelet két lépésből áll.

A folyamat megkezdéséhez elsőként aktiváljuk az iPhone készülék Beállítások alkalmazásában található ad termo opciót, majd válasszuk az ad a New member lehetőséget. Itt megadhatjuk személyes adatainkat, úgy mint: születési név, nem, stb.

Azt is fontos tudni, hogy ez utóbbi adat megadásához látó segítséget kell igénybe vennünk, mert az erre szolgáló felület értelmezhetetlen a képernyőolvasó szoftverek számára.

Második lépésként aktiváljuk a Next gombot, majd adjuk meg a testmagasságunkat, és a testsúlyunkat, ezután ismételten válasszuk a Next, majd a Done opciókat.

Ha a készüléket több családtag is használja, akkor érdemes mindenki számára külön profilt beállítani a fent leírt módon.

A jelen írásom következő részében a lázmérőnek a telefonnal való párosítását mutatom be részletesen.

 

A lázmérő telefonnal való párosítása

 

A párosítás megkezdéséhez elsőként válasszuk az iPhone készülék Beállítások alkalmazásán belül az Install a termó opciót.

Ezután aktiváljuk a képernyő jobb alsó sarkában található Install lehetőséget. Ekkor nyomva kell tartanunk a lázmérőn található egyetlen gombot, egészen a Setup felirat megjelenéséig, majd aktiváljuk a Next gombot.

Következő lépésként a képernyőn megjelenő opciók közül válasszuk az I don’t have a wi-fi netwörk lehetőséget, utolsó lépésként pedig aktiváljuk az Ok, majd a Skyp opciókat.

A jelen dokumentum utolsó részében a lázmérő használatát mutatom be.

 

A lázmérő használata

 

A lázmérő kezelése mindenki számára könnyen elsajátítható. Elsőként távolítsuk el a lázmérő tetején fellelhető szilikon védősapkát, majd nyomjuk meg a készüléken található egyetlen gombot. Ezután várjuk meg, míg a készülék egyszer megrezzen a kezünkben, majd húzzuk el azt a homlokunkon a hajas fejbőrig egyenes vonalban. A mért eredmény kisvártatva megjelenik a lázmérő kijelzőjén. Ezt a hozzá párosított okostelefonra is átküldi, ami a beépített képernyőolvasó szoftver segítségével bejelenti a mért eredményt.

 

Zárszó

 

Bízom abban, hogy a jelen írásommal jelentős mértékben hozzájárultam az okostelefonnal használható lázmérő kezelésének elsajátításához.

A videó teljes terjedelmében meghallgatható a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének Youtube-csatornáján.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. augusztus 29.