Beszámoló Környebánya Erdei Tábor 2022

 Beszámoló 3 napos tábor 2022

 Egyesületünk az idei esztendőben szeptember 5, és 7 között valósította meg a látássérült tagsága körében nagy népszerűségnek örvendő 3 napos táborát. A program a Környebányán működő erdei Iskolában valósult meg, 18 fő részvételével. Az esemény fő szervezője egyesületünk alelnöke, Tóth Sándor volt.

Fontosnak tartjuk a jelen beszámoló keretei között megemlíteni azt a sajnálatos tényt, hogy  az elmúlt 2 évben, a koronavírus-járvány okán kihírdetett veszélyhelyzet miatt sok más eseményhez hasonlóan, a rendezvényt nem tarthattuk meg.

A kitűzött napon, 2022 szeptember 5.-én, hétfőn a résztvevők autóbusszal érkeztek meg a tábor helyszínére. A szállás elfoglalását követően, a délelőtt további része kellemes hangulatú beszélgetéssel telt.

A finom ebéd után, Jager Márta vezetésével egy izgalmas kvízjátékban vehettek részt a megjelent látássérült egyesületi tagok, aminek keretében többek között a matematikai tudásukat, és a zenei ismereteiket is tesztelhették a résztvevők.

Az ínycsiklandó vacsorát követően, a sorstársak beszélgetéssel, és a látássérült emberek számára kifejlesztett társasjátékokkal töltötték idejüket.

Másnap délelőtt a résztvevők feltehették az  okostelefon, és a beszélő számítógép használatával kapcsolatosan felmerült kérdéseiket Markó Sándor, és Pillmann Tünde elnökségi tagoknak, akik természetesen örömmel álltak a megjelentek rendelkezésére.

Ebéd után, a résztvevők a látássérültek számára rendelkezésre álló egyik legnépszerűbb sportban, a lengőtekében mérhették össze tudásukat.

Ezt követően Keresztes Erzsébet vezetésével a vállalkozó szellemű vak, és gyengénlátó sorstársak egy irodalmi kvízben vehettek részt, amelyben a híres magyar költők verseivel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk.

Az utolsó nap a köszönetnyilvánítás jegyében telt. A résztvevők köszönetet mondtak Tóth Sándornak a minőségi ellátásért, majd ebéd után a látássérült egyesületi tagok autóbusszal távoztak a tábor helyszínéről.

Köszönetnyilvánítás: Köszönetet mondunk Tóth Sándor egyesületi alelnöknek a minőségi ellátásért, és a környebányán működő erdei iskola vezetőségének azért, hogy rendelkezésünkre bocsájtották az oktatási intézményt a tábor idejére.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. szeptember 14.