Vendéghang – beszélgetés Ronil Cain-nel

 Vendéghang – beszélgetés Ronil Cain-nel

 A jelen dokumentum a HELMA nevet viselő könyvkiadó Vendéghang című podcast sorozatának legújabb részében elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. A két állandó műsorvezető: Dvarieczki Bálint, és Prek Balázs ezúttal Zányi Péterrel beszélgetett, aki Ronil Cain álnéven jelenteti meg könyveit. Az író álnevét Michael Cain angol színésztől kölcsönözte, akit egyik példaképének tekint.

A műsor első részében a szerző bemutatkozott. Ennek keretében elmondta, hogy elsősorban novellákat, és thrillereket ír, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek az olvasók körében. Említést tett arról is, hogy a regényei elolvashatók a ronilcaine.com honlapon. A HELMA kiadó gondozásában a szerzőnek eddig 16 novellája jelent meg, amiért a podcastműsorban is kifejezte háláját Dvarieczki Bálint műsorvezetőnek.

Zányi Péter érdekességként megemlítette azt is, hogy a civil életben marketinggel, és fotózással foglalkozik.

Az író említést tett arról is, hogy a különböző elfoglaltságai miatt naponta kizárólag 1 órában, éjfél, és hajnali 1 óra között tud időt fordítani a művei megírására.

Zányi Péter, a beszélgetés 2. részében elmondta, hogy az írással 2014-ben kezdett el komolyan foglalkozni. Kedvenc műfajai közé tartoznak a sci-fi novellák, és a thrillerek is. A történeteinek megírása általában több időt vesz igénybe, a jelen beszámoló elején már említett elfoglaltságok miatt. A regényeiben, és a novelláiban a karakterek, és a cselekmény egymást építik. Ez elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a szerző először kitalálja azt a történetet, amit írott formába kíván önteni, ezt követően találja ki hozzá a karaktereket, amelyeknek az általa kedvelt neveket adja. Egyúttal jónak tartja azt is, ha egy karakternek, akárcsak embertársainknak a való életben, jó, és rossz tulajdonságai is vannak.

A műsor utolsó részében Zányi Péter egy izgalmas szemelvényt olvasott fel a Lilianne című regényből, amely 2016-ban jelent meg.

Az adás végén Dvarieczki Bálint, és Prek Balázs megköszönte a vendégnek a beszélgetést, majd elköszönt a hallgatóktól.

A podcast teljes terjedelmében meghallgatható a www.helma.hu/ pedcastjeink menüpont alatt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. szeptember 15.