Gépház – Mindent megkérdezünk az Evo e12ről

 Gépház – Mindent megkérdezünk az Evo e12ről

 A jelen dokumentum a Gépház című informatikai magazin 2022. október 14.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. A műsorvezetők ezúttal a magyarországi forgalmazásban is kapható Evo e12 készüléket vették górcső alá, amely elődjéhez hasonlóan segítséget nyújt a látássérülteknek a digitális tartalmakhoz való akadálymentes hozzájutásban. Az eszköz ezen felül számos szolgáltatással igyekszik megkönnyíteni a vak, és a gyengénlátó emberek mindennapi életét. Ezek közé tartozik sok más mellett a beszélő iránytű, az ébresztőóra, valamint a gyorsdiktafon funkció is.

A készülék megvásárolható az Alkosoft Nonprofit BT honlapján, a www.alkosoft.hu honlapon, a webáruház menüpont alatt. Az eszköz ára jelenleg 149000 forint.

A készülék beépített sztereó hangszóróval, és mikrofonnal is rendelkezik, amelyek a kiváló minőségű hangfelvételek készítését, és lejátszását teszik lehetővé.

Az eszköz 4000 miliamperes akkumlátorral rendelkezik, amely a kézikönyv szerint közel 20 órás használatot tesz lehetővé.

További újdonság a kihúzható antenna, amely az FM rádiók hallgatását könnyíti meg. A fejlesztők a készülékbe a kezelőgombok mellett egy számbillentyűzetet is implantáltak, amelyek a számok, és a betűk bevitelét is megkönnyítik.

Az eszköz úgynevezett USBC csatlakozóval is rendelkezik, amely a készülék gyors töltését teszi lehetővé. Az eszköz memóriája 114 gigabájt, amely akár 1 terrabájt méretű normál SD-kártyával is bővíthető.

A fentiek mellett érdemes még szót ejteni a V Tuner nevet viselő alkalmazásról is, amely lehetővé teszi a külföldön fogható internetes rádió, és podcastadások vételét.

Az eszközről további információk olvashatóak a készülékhez kapható kézikönyvben, amely letölthető a www.alkosoft.hu honlapról, a terméktámoatás menüpont alatt.

A teljes adás meghallgatható, és letölthető a gephaz.hobbyradio.hu honlapról, az archívum menüpont alatt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. október 20.