Gépház – On-line bevásárlás 1. rész

 Gépház – On-line bevásárlás 1. rész

 A jelen dokumentum a Gépház című informatikai magazin 2022. szeptember 23-ai adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza.

A műsorvezetők ezúttal az ALDI nevet viselő áruházlánc on-line felületén történő bevásárlást mutatták be a hallgatók részére, amely nem közvetlenül a bolt on-line felületén, hanem egy közvetítő cég révén valósul meg.

A bevásárlás kezdeményezéséhez elsőként regisztrálni kell egy fiókot, az adott felhasználó nevére. Ehhez látogassuk meg a roksh.hu honlapot, és válasszuk a bejelentkezés opciót.

Az oldal vonatkozásában érdemes megjegyezni, hogy időről időre a honlap néhány zavaró hirdetést jelenít meg a felhasználók részére, ezeket azonban a Close gombbal könnyedén bezárhatjuk.

A regisztráció műveletének megkezdéséhez az oldalon válasszuk a regisztráció lapfület. Itt meg kell adni a születési adatainkat, a telefonszámunkat, valamint az e-mail címünket is.

Ha végeztünk a rendszer által kért adatok beírásával, akkor válaszuk a regisztrálok gombot.

Ha mindent jól csináltunk, akkor egy elektronikus levél érkezik az e-mail postafiókunkba, amely egy linket tartalmaz, amivel megerősíthetjük a regisztráció szándékát.

Ezt követően megtörténhet az áruházlánc által kínált termékek közül a beszerezni kívánt árucikkek kiválasztása. A fentiek vonatkozásában fontos megjegyezni, hogy több áruházlánc kínálatából is válogathatunk a fenti oldalon. Ezek közé tartozik a Metró, és az ALDI nevet viselő áruházlánc is.

A betöltődő honlapon tehát a fenti opciók közül válasszuk az ALDI lehetőséget.

Ekkor megjelenik a bolt teljes kínálata, kategóriákba rendezve. Érdemes megjegyezni, hogy a kategóriák további alkategóriákra vannak bontva, ezek között a h betűkkel lépkedhetünk.

A weboldalon többek között olyan kategóriák közül válogathatunk, mint pékáru, gyümölcs, stb.

A honlapon egy kereső mező is fellelhető, amibe a megfelelő kulcsszót beírva konkrét árukra is rákereshetünk ,ez a körülmény jelentősen megkönnyíti a kínálatban való böngészést.

Ha kiválasztottuk az általunk megvásárolni kívánt termékeket, akkor azokat a kosárba teszem gomb választásával adhatjuk hozzá a virtuális bevásárló kosarunkhoz.

Az árubeszerzés véglegesítéséhez az ALT + fel billentyű kombinációval lépjünk egy szinttel feljebb a honlapon, majd válasszuk a kosárra mutató hivatkozást. Itt megjelennek az általunk kiválasztott árucikkek, és a fizetendő összeg is. A bevásárlás véglegesítéséhez aktiváljuk a pénztár gombot. A megjelenő űrlapon meg kel adni a számlázási, és a bankkártya adatainkat, valamint a kiszállítás konkrét időpontját is. Fontos tudni, hogy az áruházlánc kizárólag on-line bankkártyával történő fizetést tesz lehetővé.

Ha minden, a rendszer által kért adatot begépeltünk, akkor válasszuk a rendelés leadása opciót.

Ekkor az oldal megköszöni nekünk, hogy az ALDI nevet viselő áruházláncban történő bevásárlást választottuk.

A rövid bemutatót követően, a műsorvezetők megköszönték a hallgatóknak a figyelmet, és lezárták a beszélgetést.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható, és letölthető a gephaz.hobbyradio.hu honlapról, az Archívum menüpont alatt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. október 4.