Vendéghang – beszélgetés Kertészné Kormos Noémivel

 Vendéghang – beszélgetés Kertészné Kormos Noémivel

 A jelen beszámoló a HELMA nevet viselő könyvkiadó által a 2022-es évben Vendéghang címmel elindított podcast-sorozat legújabb adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza.

A riport keretében, a két állandó műsorvezető, Dvarieczki Bálint, és Prek Balázs ezúttal Kertészné Kormos Noémivel beszélgetett.

Az interjú első részében a vendég bemutatkozott. Ennek keretében elmondta, hogy foglalkozását tekintve pedagógusként, és logopédusként tevékenykedik. Az írónő a fentiek mellett büszkén mesélt arról is, hogy 4 gyermek édesanyja.

Kertészné Kormos Noémi, az írással az általános iskola 5. osztályában kezdett foglalkozni. Ekkor jelent meg első novellás kötete, amely az írónő álmaiban lezajlott eseményeket elevenítette meg, ezt azonban kizárólag a családtagjai számára tette elérhetővé.

Az első nyomtatásban megjelent könyve a 12 keréken Európán át című alkotás volt. Ez egy, a férjével tett közös kirándulás történetét meséli el.

A HELMA kiadó gondozásában megjelent könyve a Beszélni tudni kell című kiadvány, ami a logopédiával kapcsolatos legfontosabb információkat foglalja magában.

A gyermekei számára készült el az Édes álmot hozzon az éj című könyv.

Leg kedveltebb regénye a Roxi kutya naplója, aminek a promócióját az írónő a saját Facebook-oldalán hírdette meg. A könyv a család kedvencének életét mutatja be. Az írónő véleménye szerint, amennyiben szeretettel bánunk a kutyákkal, az ebek idővel meghálálják a gondoskodásunkat.

Kertészné Kormos Noémi, a kedvenc írói között említette sok más mellett Szabó Magdát, Móra Ferencet, és Gárdonyi Gézát is.

A jövőbeni tervek vonatkozásában a vendég elmondta, hogy a Roxi kutya naplója című történet 2. kötetének megjelentetését tervezi.

Az adás utolsó részében az írónő érdekes szemelvényeket olvasott fel a fent említett regényből.

Az interjú végén, a két műsorvezető megköszönte Kertészné Kormos Noéminek a beszélgetést, majd lezárta a műsort.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható, és letölthető a www.helma.hu honlapon, a Podcastjeink menüpont alatt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. október 3.