Vendéghang – Beszélgetés Forrai Pállal

 Vendéghang – Beszélgetés Forrai Pállal

 A jelen dokumentum a Vendéghang című podcast-sorozat 2022. szeptember 30.i adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza.

A két állandó műsorvezető: Dvarieczki Bálint, és Prek Balázs, ezúttal Forrai Pál szerzővel beszélgetett.

Az adás első részében, az író bemutatkozott. Ennek keretében elmondta, hogy jelenleg Angyalföldön él a családjával. Az írással általános iskolás korában kezdett el foglalkozni, az ekkor készült alkotásai a helyi iskolaújságban is megjelentek, a szülei, és tanárai nagy örömére.

Forrai Pál 4 fontos pillért nevezett meg, amelyek állítása szerint egyensúlyban tartják az életét. Ezek a család, a sport, a munka, és az írás.

Később írói tanfolyamokon gyarapította a tudását, majd a különböző internetes oldalakon meghirdetett pályázatokra küldte be a műveit. Ezt a módszert a mai napig is alkalmazza.

Írói munkásságának legnagyobb kritikusaként a feleségét nevezte meg, aki kritikáival nagyban segíti a szerző munkáját.

A műveiben szereplő karaktereket általában az ismerőseiről mintázza. Az alkotások szereplői gyakran kerülnek erőszakos helyzetbe, a művek cselekményei az ezekből a szituációkból való kikerülés lehetőségeit mutatják be.

A leg kedveltebb novellái közül a Tüzek és túlvilágok című kötetet említette meg. Ezeket a történeteket az író állítása szerint az élet írja. Az alkotások a szerzővel megtörtént eseményeket dolgozzák fel. A kötet 8 novellát tartalmaz.

A jövőbeni tervei között szerepel egy új novelláskötet megírása, ami a családja történetét dolgozza fel.

Az adás utolsó részében a szerző felolvasta a Felmentés című novellát.

Ezt követően a műsorvezetők megköszönték mindenkinek a figyelmet, majd lezárták a beszélgetést.

Az adás teljes terjedelmében meghallgatható, és letölthető a www.helma.hu/podcastjeink menüpont alatt.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2022. október 7.