Visor – Programok telepítése

 

Visor – Programok telepítése

 

A jelen dokumentum az Alkosoft Nonprofit BT által Visor néven elindított podcast sorozat 5. adásában elhangzottak rövid összefoglalóját tartalmazza. Az adás állandó műsorvezetője, Görcsi Krisztián, ezúttal a programok telepítésének módját mutatta be a hallgatóknak.

Ezzel kapcsolatban fontos tudni, hogy a fenti műveletet többféle képen is elvégezhetjük.

Az első módszer az úgynevezett öntelepítő programokkal történő installáció. Ehhez a számítógépünkön meglévő böngésző segítségével látogassunk el a ninite.com honlapra, ahol rengeteg hasznos szoftver lelhető fel. A programok kategóriái között a h billentyűvel lépkedhetünk. Ha megtaláltuk azt a kategóriát, ahonnan alkalmazást szeretnénk letölteni, akkor az x betűvel lépjünk a beszerezni kívánt szoftverekhez tartozó jelölőnégyzetekre, majd jelöljük be azokat a szóköz billentyűvel. Ha a fenti módszer segítségével kiválasztottuk a letölteni kívánt alkalmazásokat, akkor aktiváljuk a Get your ninite gombot. A beszerzési folyamatról természetesen szóban is tájékoztat minket a Jaws for Windows nevet viselő képernyőolvasó szoftver. Az általunk beszerzett alkalmazások megtalálhatóak a Letöltések mappában, egy programcsomag formájában. A programcsomag kibontását követően, kövessük a telepítő által megadott utasításokat.

A másik módszer egy már meglévő alkalmazás telepítése. Ehhez a Letöltések mappában keressük meg a szoftver telepítőjét, majd nyissuk meg azt az Enter billentyűvel. Görcsi Krisztián, az adás keretei között a Podplayer nevet viselő zenelejátszó programot telepítette. A telepítő megnyitását követően, elsőként jelöljük ki azt a mappát, ahová az adott alkalmazást telepíteni szeretnénk, majd válasszuk az Ok gombot. A megjelenő ablakban válasszuk ki az installáció nyelvét, majd ismét lépjünk a Next gombra.

A 3. lépésben el kell fogadni a licenszszerződést, az I agree gomb megnyomásával. Végül aktiváljuk az Install gombot.

A telepítés folyamatáról természetesen szóban is tájékoztat minket a Voiceover nevet viselő képernyőolvasó szoftver.

A hangosbemutatót követően Görcsi Krisztián megköszönte mindenkinek a figyelmet, majd elköszönt a hallgatóktól.

A teljes adás meghallgatható az Alkosoft Nonprofit BT Youtube-csatornáján, és az ismert podcast szolgáltatóknál.

Pillmann Tünde

Várgesztes, 2023. március 29.